Ponoševac zakukao! Vučić preterano reagovao na rezoluciju o genocidu u Srebrenici

26.05.2024

08:06

0

Zemlje sa više od dve trećine stanovništva u svetu nisu glasale za sramnu rezoluciju

Ponoševac zakukao! Vučić preterano reagovao na rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Copyright X/detektor laži

Duško Lopandić, fukncioner stranke Zdravka Ponoša zakukao je na tajkunskim medijima zbog odbrane Srbije od strane predsednika Vučića u UN. 

"Mislim da je način na koji je reagovala vlast na Rezoluciju o Srebrenici jedna vrsta uznemiravanja javnosti. Ovo je sigurno preterana reakcija! Ono što su činjenice to su one presude, činjenica je da je to bio najveći masovni zločin od Drugog svetskog rata! To je bio zaista ogroman zločin oko koga ne treba da se diže ovakva prašina. Ana Brnabić najavljuje nastavak borbe, ne znam na koju borbu misle, da li na reviziju onih presuda, što je nemoguće, a i te presude su u korist Srbije. Za šta da se bore, da se rehabilituje Ratko Mladić, da imamo više murala po Beogradu, da osudimo još nekog ko baca jaja na te murale?"

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsetimo, izjavio je da je na sednici Generalne skupštine UN u Njujorku, iako je usvojena rezolucija o Srebrenici, pokazano kako se bori za Srbiju, jer zemlje sa više od dve trećine stanovništva u svetu nisu glasale za rezoluciju.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova. Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike