Đurđev: Evropa se sprema za rat sa Rusijom, samo Srbija i Mađarska otvoreno žele mir!

24.05.2024

10:54

0

Atentat na Fica deo šireg plana protiv lidera slobodnih naroda

Đurđev: Evropa se sprema za rat sa Rusijom, samo Srbija i Mađarska otvoreno žele mir!
Orban, Vučić i Fico - Copyright Profimedia

- Mađarski premijer Viktor Orban potpuno je u pravu kada kaže da sve ukazuje na to da se Evropa sprema za rat sa Rusijom, ali i kada poručuje da, ukoliko želi da sačuva mir, Mađarska mora biti spremna da se brani. Isto važi i za Srbiju, ali je žalosna, ali i opasna činjenica da samo ove dve zemlje žele mir u Evropi - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On je istakao da je danas, više nego ikada, aktuelan predlog Srpske lige o bezbednosnoj saradnji Rusije, Mađarske i Srbije sa ciljem očuvanja mira. 

- Interesantno je da su sve evropske zemlje koje su glasale za sramnu rezoluciju o Srebrenici istovremeno zemlje u kojima buja rusofobija i u kojima se mađarski premijer neretko naziva fašistom. Očigledno je da nas naši neprijatelji i sami prepoznaju kao jednu celinu - napomenuo je Đurđev.

Privatna arhiva
 

Predsednik Srpske lige uveren je da će i Slovačka, uprkos brutalnom atentatu na njenog premijera Roberta Fica, smoći snage da se pridruži rusko-mađarsko-srpskoj trilaterali. 

- Oni koji su naredili pucanj u Fica sutra bi to isto naredili i za Putina, Orbana i Vučića. Neće uspeti, jer naši narodi ne daju svoje lidere, ne daju svoju slobodu, ne daju nikome budućnost svoje decu - zaključio je Đurđev.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike