Pred glasanje o Rezoluciji o Srebrenici Selaković poslao poruku: Ubijali su 100 Srba za jednog okupatora, a sada nama hoće da slome kičmu

23.05.2024

15:51

0

Jedino se nisu nadali da će naići na otpor Srbije, zaključio je Selaković

Pred glasanje o Rezoluciji o Srebrenici Selaković poslao poruku: Ubijali su 100 Srba za jednog okupatora, a sada nama hoće da slome kičmu
Copyright RINA

Država Srbija i čitav srpski narod izložen je ogromnim pritiscima, rekao je tokom svoje posete Čačku Nikola Selaković, ministar kulture.

On ističe da svi ti pritisci traju jako dugo i nisu od juče.

- Vi vidite šta se na državu Srbiju sručilo poslednjih meseci i nedelja, naš narod na Kosovu i Metohiji svedoči godinama. Danas postoji pretnja da nas proglase genocidnim narodom, ko to radi?
To rade, verovali ili ne isti oni koji su smislili naredbu "sto za jednog" i sto Srba ubijali za jednog ubijenog okupatorskog vojnika. Baš oni koji su kumovali genocidu koji je nad srpskim narodom izvršen u nezavisnoj državi Hrvatskoj i baš oni koji su nas u logore smeštali, tamo tlačili i ubijali tokom čitavog Prvog svetskog rata i oni prednjače u tome da se Srbi proglase za genocidni narod, sa kojim ciljem, cilj je jasan da se oljaga naš narod i obraz, rekao je Selaković za agenciju RINA.

Istakao je da čitava ova situacija ima mnogo dublji, skriveni cilj.

Ukinuti Republiku Srpsku, njihov cilj su izneli i bošnjački politički prvaci u Sarajevu, a posle ukidanja obnoviti proces za genocid u BiH, pred Međunarodnim sudom pravde, a nakon toga tražiti naplatu ratne odštete od Srbije. Sve se radi sa tim ciljem i to veoma smišljeno, rekao je Selaković.

Dodaje da se to radi Srbiji, samo zbog toga što je ostala dosledna svojoj samostalnoj politici a Srbija može da postoji samo dok se takve politike drži.

- Da smo vojno neutralna zemlja, da imamo jasan stav prema načelu i prema pravilu nepovredivosti granica međunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija, zahvaljujući tome što smo jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji. Dakle nama hoće da slome kičmu, jer ne mogu da pobede Rusiju na istoku Evrope, pa onda traže nekoga ko je manji i slabiji, pa će nekome takvom da slome kičmu kako bi pokazali svoje mišiće pred celim svetom i da se hvale kako su nekoga disciplinovali.

Jedino se nisu nadali da će naići na otpor Srbije, zaključio je Selaković.

Ističe da su pre više od jedne decenije imali sličnu sutaciju kada je tadašnje rukovodstvo Srbije krenulo da lobira za jednu rezoluciju koja je trebala da učvrsti poziciju u UN u pregovorima oko KiM.

To rukovodstvo je jednim zavrtanjem ruke na leđa od strane istih onih koji danas hoće da govore prvi u prilog tome da smo genocidan narod, preko noći promenilo tu rezoluciju, izmestilo iz UN pregovore o KiM u EU i dovelo nas u mnogo gori položaj. Kako je to učinjeno, pa upravo pretnjama tom državnom vrhu od strane vodećih zemalja EU, zaključio je Selaković.

Podsetimo, u Njujorku se danas bije odlučujuća bitka za sudbinu naše zemlje i naroda, a usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici imalo bi opasne i teške posledice po ceo srpski narod, kome pojedini strani centri moći žele da nalepe etiketu "genocidnog", s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske, te zahtevima za takozvanu ratnu odštetu.

Sve informacije o dešavanjima u sedištu UN možete pratiti UŽIVO u našem blogu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike