Nije isključeno da i oni glasaju za rezoluciju: Predsednik Vučić iz Njujorka o glasanju Grčke u UN!

21.05.2024

19:49

0

Jedan od stalnih predstavnika i ambasadora ovde u UN je rekao da nije video nikada da se ovako mala zemlja bori za sebe i za svoje stavove, istakao je predsednik Srbije

Nije isključeno da i oni glasaju za rezoluciju: Predsednik Vučić iz Njujorka o glasanju Grčke u UN!
Vučić - Copyright Printscreen RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Njujorka o vesti koja se pojavila da bi Grčka mogla da glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

- Ne znam kako će Grčka glasati, ali nije isključeno da će oni glasati za rezoluciju. Time će pokazati kakvi su nam prijatelji. Kao i Crna Gora, svi rade kako misle, ali nemojte da mislite da smo budale i da će vam to proći. Shvatio sam kakve su te prevare i da će ponuditi dan kasnije objašnjenja zašto su glasali za rezoluciju - rekao je predsednik Vučić za RTS.

On je dodao da su mnogi iznenađeni borbom tako male zemlje kao što je Srbija.

Printscreen RTS
 

- Jedan od stalnih predstavnika i ambasadora ovde u UN je rekao da nije video nikada da se ovako mala zemlja bori  za sebe i za svoje stavove. Kao što sam rekao, Nemci će biti uvodničari, ali dobiće odgovor. Svetinja koju branim ovde, naša Srbija, je sto puta važnija i od mene i od svih političara i suprostaviću im se. Mi nismo genocidan narod, a to je jedino što kroz zaključke žele da izvuku. Dobar deo muslimanskih zemalja neće ući na glasanje. Uz sve trikove koje su pravili, sa tim koje će regionalne verske organizacije da donose odluke, sa svim udarcima ispod pojasa, i sve to protiv male Srbije koja stoji u ringu, prima udarce ali i dalje se odupire, neće im sve to proći - dodao je Vučić.

Predsednik Vučić je istako da velike sile znaju zašto to sve rade.

- Znaju oni svi zašto to rade. Pričaju kako su mnogo jaki, mnogo moćni i da im se može. Može im se, ali ničija do zore nije gorela. Sad sam završio razgovor sa Rusima i oni će ići sa Rezolucijom o genocidu nad ruskim narodom, i svaku tu rezoluciju ćemo kosponzorisati. Ja ne smem da vam kažem šta bi za nas značilo da kina bude protiv. Večeras ću imati razgovore sa našim kineskim prijateljima. Ja verujem i uzdam se u njihov glas protiv, kao što oni znaju naš stav o Tajvanu.

- Uzdignute i uspravne glave ćemo u petak iči uzdignute glave pošto ceo svet zna da Srbija jeste slobdna i slobodarska država i da njome niko ne upravlja. Znaće svi da se Srbija suprostavila moćnima i bahatima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike