Predsednik Vučić se obratio iz Njujorka: Naš narod nije genocidan narod i to je smisao, odgovoriću Nemcima snažno i istinom!

21.05.2024

18:50

0

Najveći značaj za mene je moj narod, rekao je predsednik Srbije

Predsednik Vučić se obratio iz Njujorka: Naš narod nije genocidan narod i to je smisao, odgovoriću Nemcima snažno i istinom!
Copyright Tanjug/Video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Njujorku gde je juče i danas imao niz sastanaka zbog glasanja o Rezoluciji o Srebrenici koje je na programu u četvrtak.

Predsednik se iz Njujroka obratio građanima.

- Verujem da će mnogi sutradan koji budu glasali za, da daju objašnjenja kako vole Srbiju, a onda tokom petka i subote očekujte toda pričaju kako su im Srbi veliki prijatelji, kao da u četvrtak ništa neće uraditi, kao da se to završava. Nemci će biti ti koji će da otvore sednicu Skupštine, da bude paradoks. Vidim kako neki već govore šta će da rade i da će da služe. Ja neću da se borim za očuvanje fotelje i za to da meni bude lepo, ja se borim za Srbiju i ponosan sam na tome što se borim za Srbiju.

- Crnogorci su mislili da smo mi glupi, a mi znamo čiji su oni potrčko. Nisu baš razumeli, možda bi ubedili sve druge u Srbiji da im je to dobitna kombinacija, ali mene nisu ubedili. Ja sam doneo odluku, kada sam postao predsednik, da je mnogo važnije šta ću da uradim za svoj narod nego šta ću da uradim za sebe. Ja znam da sve što su Crnogorci uradili je prevara. Znam do u detalje kavi su im planovi prevara za dan posle.

- Nama ne preostaje ništa druog nego da imamo veru u sebe i veru u Boga, za koju vidim da sam napadan sa različtiih strana. Iznenadila nas je i Grčka. Imaćemo dovoljno prijatelja koji će nas podržati u četvrtak. Najveći značaj za mene je moj narod. Nikada mi ovde nije bilo teže ni komplikovanije, ali znam da se borim za svoj narod i za svoju zemlju. Da li vi stvarno mislite da ću ja Nemcima da ćutim i da im se ulizujem? Odgovoriću im hrabro i snažno i istinito.

Tanjug/Video
 

Predsednik je dodao da su Kinezi veliki prijatelji Srbije.

- Večeras se sastajemo sa našim kineskim prijateljima. Oni su nam pravi veliki prijatelji i to će se videti u četvrtak. Kao i za ostale koji su nam pprijatelji. Upornost i mudrost predsednika Sija je glavna za sve. Kina će, kada je reč o Tajvanu, imati apsoluntu podršku Srbije.

- Otišao sam da se pomolim Bogu i da tražim blagoslov od patrijarha Porfirija koji bi mi dao snagu da se borim. Ja nisam neki vernik, mnogo veći vernik je moj stariji sin. Ali te ljude koji me napadaju i koji se mole za moju smrt, ja kažem da se molim za Srbiju i građane Srbije da nam bude što bolje.

Tanjug/Video
 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Sent Vinsenta i Grenadina pri UN Ingom Rondom King.

Prethodno, predsednik Vučić je razgovarao sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN, Adoniom Ajebarom, kao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom.    

Predsednik Vučić će tokom dana imati još sastanaka sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN.

Predsednik Vučić će u Njujorku 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

Tanjug/Video
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike