Danas levičar i ekolog, a do juče bio u Dverima, desničar i ljotićevac! Ovo je Milan Ljutovac - preletač iz stranke Save Manojlovića

15.05.2024

16:56

0

Autor: 24sedam

Ljutovac je četvrti na Manojlovićevoj listi, a svoju političku karijeru započeo je u stranci Dveri

Danas levičar i ekolog, a do juče bio u Dverima, desničar i ljotićevac! Ovo je Milan Ljutovac - preletač iz stranke Save Manojlovića
Copyright Printscreen/ATA Images

Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je juče izbornu listu "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni promeni" na kojoj se između ostalog našao i preletač Milan Ljutovac. 

Naime, Ljutovac je četvrti na Manojlovićevoj listi, a svoju političku karijeru započeo je u stranci Dveri. Nakon Dveri, on je nastavio u Ne davimo Beograd, pa zatim u Moramo, pa u Zeleno-levi front, nakon čega je bio kandidat ispred stranke Srbija protiv nasilja, da bi na kraju završio kod Save. 

Osim što je preletač, Ljutovac je pola svoje porodice stavio na listu kod Save Manojlovića za odbornike Skupštine gradske opštine Zemun. 

Pa, tako su se na toj listi našli Snežana Ljutovac, Branka Ljutovac, kao i Siniša Ljutovac.

"Porodični dani", "Ima velika krila kada je preleteo tolike stranke i sleteo baš kod Save", bili su neki od komentara na društvenoj mreži X. 

Podsetimo, izborna komisija na Voždovcu 13. maja donela je rešenje kojim se odbija proglašenje liste Biramo Voždovac - doc.dr Biljana Đorđević Nikola Ignjatović (Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije) koju je podnela koalicija Biramo Beograd.

Lista je odbijena zbog toga što nisu ispunjeni uslova predviđeni Zakonom o lokalnim izborima i Zakona o izboru narodnih poslanika, odnosno da nisu ispoštovana pravila o zastupljenosti polova na izbornoj listi.

Šta podrazumevaju izmene koje je predložila opozicija?

VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC
 

Izmene zakona su usvojene nedavno u Skupštini Srbije sa samo osam glasova "protiv", a predviđaju da se može glasati samo na adresama na kojima su glasači imali prebivalište pre 3. jula prošle godine.

Iako je opozicija predložila ovu izmenu zbog suludih tvrdnji da su izbori u decembru pokradeni jer je SNS premeštao birače, ispostavilo se da je ovakav predlog bio okidač da se opozicija "oklizne" na svoj predlog.

Naime, "slomilo" se na beogradskoj opštini Novi Beograd jer je lista "Biramo Novi Beograd", iako isprva prihvaćena, ipak odbijena!

Zapravo, podnet je prigovor protiv proglašenja liste jer su kandidati na istoj građani koji nemaju pravo da biraju i budu birani za odbornike na ovoj gradskoj opštini - jer nisu bili stanovnici iste pre 3. jula 2023. godine!

U Starom gradu na listi se našlo šest kandidata koji nemaju na to pravo jer su menjali prebivalište posle 3. jula, dok je u opštini Vračar takvih devet.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike