Dobili po džepu zbog izrečenih opomena: Ovo su poslanici koji su kažnjeni zbog nedoličnog ponašanja, jedan je ostao bez pola plate!

09.05.2024

14:20

0

Ovo su poslanici koji su kažnjeni za nedolično ponašanje u parlamentu

Dobili po džepu zbog izrečenih opomena: Ovo su poslanici koji su kažnjeni zbog nedoličnog ponašanja, jedan je ostao bez pola plate!
Skupština Srbije - Copyright Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja doneo je danas više odluka o novčanim kaznama za poslanike kojima su na prethodnim sednicama Narodne skupštine izrečene mere za održavanje reda, odnosno opomene.

Odbor kojim predsedava šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov većinom glasova doneo je odluku da se novčano kazne poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, kao i Srđan Milivojević u visini od 10 odsto od plate, što je po 11.521 dinar zbog opomena koje su dobili na sednici održanoj 22. aprila. Takođe, donete su odluke i zbog mera koje su izrečene na posebnoj sednici 1. i 2. maja.

Reč je o sednici na kojoj su birani članovi Vlade Srbije. Jovanov je kazao da su na Prvoj posebnoj sednici u 14. sazivu održanoj 1. maja Borislavu Novakoviću, Srđanu Milivojeviću, Radoslavu Milojičiću i Aleksandru Jovanoviću izrečene mere za održavanje reda.

Novakoviću je izrečena mera udaljenja sa sednice, pa će tako novčana kazna biti u visini od 50 odsto od plate, u iznosu od 57.609 dinara, za maj i jun. Na toj sednici izrečene su opomene Milivojeviću i Jovanoviću, pa će im tako biti oduzeto od plate 10 odsto, u iznosu od po 11.521 dinar.

Na sednici Skupštine Srbije, 2. maja opomene su dobili Radoslav Milojičić, Aleksandar Jovanović i Radomir Lazović koji su takođe kažnjeni sa po 10 odsto od poslaničke plate, odnosno sa po 11.521 dinar.

Na današnjoj sednici Odbor je konstatovao ostavku poslanice Sandre Božić, koja je izabrana za potpredsednicu Vlade AP Vojvodine. Donete su i odluke o davanju saglasnosti Komisiji za kontrolu državne pomoći za zapošljavanje šest novih ljudi i Državnoj revizorskoj instituciji za zapošljavanje 24 lica.

Odbor je doneo rešenje o mesečnoj nadoknadi na ime zakupa stana u Beogradu za poslanika Nenada Milojičića u iznosu od 35.000 dinara počev od 18. aprila 2024. godine, kao i rešenje o naknadi za odvajanje života od porodice. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike