Aleksandar Vulin: Na Balkanu ni kineski ni ruski uticaj nisu izazvali nijedan rat, ali uticaj Zapada jeste

08.05.2024

21:27

0

"Nekada je Zapad uticao na izazivanje ratova na Balkanu a nekada ih je i vodio, ali nikada nije propustio priliku da bude protiv Srba", rekao je Vulin

Aleksandar Vulin: Na Balkanu ni kineski ni ruski uticaj nisu izazvali nijedan rat, ali uticaj Zapada jeste
Aleksandar Vulin - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu Gabrijela Eskobara koji je rekao da poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu povećava tenzije između Srbije i zapadne zajednice i pozvao partnere „da budu oprezni u vezi sa kineskom agendom u Evropi.

- Da je Osama bin Laden rekao da je rušenje Kula bliznakinja greška i da je isplatio odštete za pobijene 11. septembra da li bi onda mogao da živi mirno i da se njegov zločin ne pominje a žrtve zaborave? To što Eskobar zamera Kini i Srbiji neka primeni na svojoj zemlji, a dok to ne uradi neka se uzdrži od pokušaja da Srbiji određuje ko su joj prijatelji, a posebno da nam ne preti pogoršanjem odnosa zbog prijateljstva sa Kinom. Mi Srbi prijatelje biramo sami a i neprijatelji nas sami izaberu - poručio je on.

- Na Balkanu ni kineski ni ruski uticaj nisu izazvali nijedan rat, ali uticaj Zapada jeste. Nekada je Zapad uticao na izazivanje ratova na Balkanu a nekada ih je i vodio, ali nikada nije propustio priliku da bude protiv Srba - rekao je Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike