Darko Mladić o zdravstvenom stanju oca: Ratko je u životnoj opasnosti, podneli smo zahtev za hitno puštanje iz zatvora!

08.05.2024

13:38

0

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagovala je ranije danas po ovom pitanju

Darko Mladić o zdravstvenom stanju oca: Ratko je u životnoj opasnosti, podneli smo zahtev za hitno puštanje iz zatvora!
Ratko Mladić - Copyright Profimedia

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, u programu Informer TV otkrio je najnovije informacije o zdravstvenom stanju svog oca.

- U ponedeljak smo dobili informaciju da je u životnoj opasnosti i da oni uopšte nemaju ideju kakvi su mu izgledi. Ovo je treći put ove godine kako je moj otac prebačen u bolnicu. Ovaj put je imao nove probleme. Jutros smo konačno dobili informacije. Popodne letim za Hag da ga obiđem. Mojoj majci je rečeno da je on prestar za dijalizu. Zbog takvih stvari mi nemamo poverenje u taj sistem tamo. On nije bio ni u stanju da govori. Bez tuđe pomoći, on sad ne može ni da ustane iz kreveta. Taj čovek nije u stanju za zatvorske uslove. Ja neću unapred da govorim, iz prostog razloga što smo mi podneli zahtev za hitno puštanje u petak. Svestan sam da je politički pritisak na ovom predmetu ogroman, ali mislim da pravo mora biti jače od pritiska. Svačije pravo na život mora biti sačuvano. Tačna dijagnoza je zatvorena informacija od strane suda. Suština je da je to nešto što on dosad nije imao. Sad je sve na sudiji. Mi smo podneli zahtev, sudija je odredio stepen tajnosti, šta je za javnost, a šta nije. Mi smo podneli sve naše argumente. Sad je na sudu da se odredi. Oni sad većaju o tome. Predsednica suda donosi odluku, ona je jedina nadležna za to. Čekamo njenu odluku, rekao je Mladić.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagovala je ranije danas po ovom pitanju i istakla da general Ratko Mladić u Hagu ne dobija adekvatnu medicinsku negu.

- Uprkos činjenici da se srpskom generalu Ratku Mladiću pogoršalo zdravstveno stanje, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju nastavlja da zanemaruje njegova osnovna prava, među kojima je pravo na adekvatnu medicinsku negu, izjavila je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike