Pakleni plan za udar na našu državu: Stranci sklanjaju Đilasa kako bi srušili Vučića

27.04.2024

08:27

0

Cela okosnica ovog plana, podvlače upućeni, jeste rušenje predsednika Srbije

Pakleni plan za udar na našu državu: Stranci sklanjaju Đilasa kako bi srušili Vučića
Dragan Đilas - Copyright 24sedam

Zapadne strane službe namerno izazvale raskol u koaliciji tajkuna Dragana Đilasa jer su shvatile da on nema podršku naroda i učiniće sve da ostatak opozicije dođe na vlast u Beogradu kako bi izazvali haos u prestonici i celoj zemlji!

Strani moćnici smislili su novi plan za rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Zapadne službe, kako saznaje Informer, namerno su izazvale politički raskol u takozvanoj koaliciji 'Srbija protiv nasilja' tajkuna Dragana Đilasa, jer su shvatile da on nema podršku naroda i da ne može da pobedi na predstojećim beogradskim i lokalnim izborima 2. juna. Te iste agenture, tvrde  odlično obavešteni izvori, učiniće sve da ostatak opozicije, predvođen Savom Manojlovićem, Miroslavom Aleksićem, Radomirom Lazovićem, Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i Pavlom Grbovićem, dođe na vlast u Beogradu i drugim gradovima i opštinama kako bi izazvale haos u prestonici i celoj Srbiji!

Stvaranje privida

Odlično obavešteni izvori bliski diplomatskim krugovima, koji su iz razumljivih razloga insistirali da im ne objavljujemo imena, tvrde da je priča o bojkotu izbora Dragana Đilasa zapravo samo politička prevara i privid.

- Zapadni ambasadori su shvatili da Đilas nema šanse na izborima, ali ni ovom pričom o bojkotu glasanja. Zato su namerno izazvali politički raskol u Đilasovom savezu, koji su napustili neki od njegovih dojučerašnjih saradnika, poput Aleksića, Lazovića, Jovanovića, Grbovića... Učiniće sve da oni dođu na vlast u Beogradu i u što više gradova i opština u Srbiji ne bi li tako politički naudili Vučiću i stopirali sve važne projekte koje je najavio. Suština je, dakle, u ideji da se iz cele priče izbaci Đilas i forsiraju drugi - prenosi izvor, dodajući da sklanjanje Đilasa i priča o bojkotu ima i drugu dimenziju:

- Idejni tvorci ovog plana žele da pasiviziraju biračko telo SNS, jer misle da će se opustiti i neće izaći na izbore s obzirom na to da ih Đilas bojkotuje, pa je pitanje pobednika jasno. Zato su ovo jako važni izbori - podvlači sagovornik Informera.

Prema njegovim rečima, u ovoj strategiji stranih službi, osim onih koji su naprečac otkazali poslušnost Đilasu, svoje mesto našao je i Savo Manojlović, lider pokreta 'Kreni promeni', koji je takođe iznenada objavio učestvovanje na izborima i kandidaturu za gradonačelnika Beograda.

- Procena stranaca je i da se što više glasova koje je nosio Đilas, a koje ne mogu da uzmu njegovi dojučerašnji saradnici, preusmere upravo na Manojlovića. To može biti objašnjenje njegovog iznenadnog ulaska baš u ovu izbornu trku. Više je nego očigledno da on sada pokušava da kapitalizuje dosadašnje političko delovanje i iskoristi ovu situaciju i stranu podršku - objašnjava  izvor.

Cela okosnica ovog plana, podvlače upućeni, jeste rušenje predsednika Srbije.

- Ako se ovo ostvari, Vučić i njegovi saradnici imaće veliki otpor u Beogradu i drugim mestima u Srbiji, zbog čega će verovatno biti teško da se sprovede sve ono što je planirano da se uradi do 2027. godine - ističe sagovornik.

Politička šizofrenija ili trik?

Đilas: Bojkot izbora, ali ne zovem ljude na bojkot

Tajkun Dragan Đilas, lider raskomadane koalicije 'Srbija protiv nasilja', posle rascepa saveza ili se nalazi u teškoj političkoj šizofreniji.

O ovome svedoči njegova izjava da ostaje pri stavu da bojkotuje izbore u Beogradu, ali da neće pozivati ljude da ne izađu na glasanje!?!

- Nećemo pozivati građane da bojkotuju izbore. Smatram da je na svakom čoveku koji se zalaže da pobedimo ovo zlo da sam donese odluku šta je korisnije za ispunjenje tog cilja, izlazak na dokazano neregularne, unapred pokradene izbore ili neizlazak, uz nastavak borbe za promenu izbornih uslova - kazao je Đilas, koji, naravno, već po običaju nije ponudio ni jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje o navodno 'neregularnim izborima'.

Traže zamenu

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da marifetluci NATO opozicije i njihovih mentora neće proći.

- Gazde sa Zapada traže novog šefa opozicije. Sad je za zapadne interese situacija kritična, jer Vučić i Srbija, uz tešku muku i u nemogućim uslovima, pobeđuju i na ekonomskom i na diplomatskom planu, neprestano jačajući stabilnost države i braneći mir. Opozicija je dobila direktivu da otme opštine i gradove od naroda kako bi iz jedinica lokalne samouprave krenulo rušenje predsednika Srbije i države. Opozicija, kao i njeni mentori sa Zapada, žele Srbiju koja bi se odrekla KiM i RS, pogazila svoj integritet i identitet, a onda i napustila suverenističku politiku. Mislim da se to neće dogoditi - zaključuje Karanović.

Brnabićeva raspisala lokalne izbore u 66 opština i gradova

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić juče je saopštila da su se nakon što je parlament usvojio izmene i dopune zakona stekli uslovi za izbore u 66 jedinica lokalne samouprave i da će se izbori održati na isti dan kao i u Beogradu, 2. juna ove godine.

- Poslali smo iz parlamenta poruku građanima da smo kao izabrani predstavnici sposobni da razgovaramo i postignemo dogovor. Ovakav dogovor je pobeda svih odgovornih ljudi. Pozivam sve političke aktere da vode računa da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude i da je naša zajednička obaveza da se naš politički sistem razvija u demokratskom pravcu - rekla je Brnabićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike