"Ovo je dan kada slavimo obnovu nacionalne državnosti": Vučević čestitao Dan Vojske Srbije

23.04.2024

09:27

0

Ministar je ukazao da je Vojska Srbije i u protekloj godini profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka postigla zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju jedinica

"Ovo je dan kada slavimo obnovu nacionalne državnosti": Vučević čestitao Dan Vojske Srbije
Copyright Instagram/milosvucevuc

Ministar odbrane Miloš Vučević uputio je čestitku pripadnicima Vojske Srbije povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije.

- Ovo je dan kada slavimo obnovu nacionalne državnosti. Dan kada je u Takovu buknuo Drugi srpski ustanak. Taj dan nas podseća da u našem narodu ima snage i volje, hrabrosti i mudrosti, vere i požrtvovanja, da u borbi osvojimo slobodu i da gradeći mir sačuvamo njene tekovine - naveo je Vučević u čestitki.

Istakao je da bez organizovane, opremljene, obučene i spremne vojske, nijedan od ovih svetih zadataka ne bi bio ispunjen. Ministar je ukazao da je Vojska Srbije i u protekloj godini profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka postigla zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

- Republika Srbija je pružila objektivne mogućnosti za nabavku naoružanja i vojne opreme i osavremenjavanje rada, što su komande, jedinice i ustanove Vojske u potpunosti iskoristile. Posebno je potrebno istaći unapređenje vojne industrije i saradnju sa armijama drugih država u svetu u ovoj oblasti - istakao je Vučević. Ministar je izrazio uverenje da će pripadnici Vojske Srbije i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i ispunjavati obaveze koje im predstoje. "Čestitajući vam praznik, iskreno vam želim da i u narednom periodu postižete uspešne rezultate, da i dalje budete aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu, koji će Republiku Srbiju voditi ka prosperitetu i boljoj budućnosti - naveo je ministar Vučević u čestitki povodom Dana Vojske Srbije.

Položen venac na Spomenik neznanom junaku

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Miloš Vučević, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, položio je danas, povodom Dana Vojske Srbije, venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike