Dokazana mrziteljka Srba i Srbije! Kandić pozvala sve da podrže Rezoluciju o Srebrenici i da se suprotstave Vučiću

21.04.2024

17:45

0

Intelektualna elita u Srbiji je uobražena i nezainteresovana za budućnost Srbije - napisala je ona u objavi na mreži X

Dokazana mrziteljka Srba i Srbije! Kandić pozvala sve da podrže Rezoluciju o Srebrenici i da se suprotstave Vučiću
Nataša Kandić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Aktivistkinja za ljudska prava i osnivačica Fonda za humanitarno pravo, Nataša Kandić, još jednom je prozvala intelektualne elite u Srbiji zbog ćutnje vezano za Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, a za koju Zapad očekuje da će biti usvojena početkom maja u Generalnoj skupštini UN.

- Intelektualna elita u Srbiji je uobražena i nezainteresovana za budućnost Srbije - napisala je ona u objavi na mreži X.

Da nije tako, dodaje, zar ne bi pozvala predsednika Aleksandra Vučića, da se ne blamira "borbom" protiv Rezolucije UN o proglašenju 11. jula Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Kandić je više puta preko društvenih medija pozivala javne ličnosti i opozicionare da podrže Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

U Srbiji, navela je juče na mreži X, vlada intelektualna tišina i praznina i kada organizacije za ljudska prava zatraže da Srbija ispuni svoju obavezu sećanja na žrtve genocida u Srebernici, podrškom proglašenja Međunarodnog dana sećana na žrtve genocida u Srebrenici.

Deleći objavu Fonda za humanitarno pravo koje je dalo punu podršku ovoj rezoluciji istakla je da bi bilo nomalno da se pridruže proevropski političari.

Pozivu Nataše Kandić javno su se odazvala samo dvojica opozicionara - Zoran Vuletić iz Građansko-demokratskog foruma i Nemanja Milošević iz organizacije Glas.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike