Provokacija iz Albanije, predsednik parlamenta brani čelnike OVK u Hagu, Srbiju optužuje za genocid

17.12.2020

11:49 >> 11:50

0

Prema rečima predsednika albanskog parlamenta, Kosovo doživljava period dramatičnog razvoja za svoju budućnost i međunarodni prestiž

Provokacija iz Albanije, predsednik parlamenta brani čelnike OVK u Hagu, Srbiju optužuje za genocid
Copyright Youtube printscreen

Predsednik albanskog parlamenta Gramoz Ruči izjavio je da je Albanija uverena da svi navodi i optužbe protiv vođa OVK, koji se zasnivaju na “lažnom izveštaju Dika Martija, memoarima tužiteljke Karle del Ponte i izveštaju srpskog tužilaštva”, nisu zasnovani na dokazima već na kleveti i, kako je rekao, bolesnim maštanjima.

Kako javlja dopisnik Kosovo Onlajn iz Albanije, Ruči je, na sastanku sa v.d. predsednicom Kosova Vjosom Osmani, koja se nalazi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Albaniji, naveo da je potrebno objedinjavanje političkih i nacionalnih stavova svih institucija, političkih snaga i javnih glasova, nacionalnih i međunarodnih.

-Ne dozvolimo da se istina Kosova poništi i kosovski dosije ukloni sa stola predsednika SAD. U predsedniku Bajdenu Kosovo ima još snažniju pristalicu koja dobro poznaje region i Kosovo, rekao je Ruči.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, Kosovo doživljava period dramatičnog razvoja za svoju budućnost i međunarodni prestiž.

-Cenimo dostojanstveni stav lidera institucija Kosova i njihovu punu spremnost da se suoče sa pravdom i da otkriju istinu velike borbe za spas svog naroda od monstruoznih zločina i genocida u Srbiji. Ne smemo dozvoliti da se ukalja slika Kosova, njegovog oslobodilačkog rata i njegovih napora koji se grade, prepoznaju i integrišu kao nezavisna država, rekao je Ruči.

Prema njegovim rečima, rat OVK se vodio za oslobađanje Kosova i njegovu nezavisnost, uz podršku naroda Kosova i u partnerstvu sa velikim i strateškim saveznicima Albanije, SAD i NATO.

-Za oslobođenje Kosova, NATO i zapadne sile prvi put su ušle u rat, što je ocenjeno kao humanitarna intervencija. OVK i kosovski narod bili su na pravoj strani istorije. Istina je da su Kosovo, OVK i njegovi lideri bili žrtve pred agresorom, a ne obrnuto. Pravda ovog rata je dokazana vremenom, poručio je Ruči.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike