Milićević osudio glasanje u Savetu Evrope: Tamo gde prestane međunarodno pravo i pravda počinje političko nasilje!

17.04.2024

20:06

0

To što se desilo u Savetu Evrope je ne samo urušavanje osnovnih principa postojanja ove organizacije, već presedan koji će njih same trajno urušiti!

Milićević osudio glasanje u Savetu Evrope: Tamo gde prestane međunarodno pravo i pravda počinje političko nasilje!
Đorđe Milićević - Copyright M.M./ATAImages

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević osudio je preporuku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o prijemu tzv. Kosova u tu organizaciju, ali i reakcije dela opozicije u Srbiji tim povodom. 

- Tamo gde prestane međunarodno pravo i pravda počinje političko nasilje. To što se desilo u Savetu Evrope je ne samo urušavanje osnovnih principa postojanja ove organizacije, već presedan koji će njih same trajno urušiti. Usvojena preporuka Parlamentarne skupštine da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, sasvim sigurno je jedna od najsramnijih odluka ove institucije jer je prvi put u istoriji preporučeno članstvo nečega što nije država, i što pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

Još sramniji je stav dela samozvane opozicije koja je i za ovakvo brutalno kršenje međunarodnog pravnog poretka od strane zapadnih centara moći okrivila predsednika Republike Srbije i naše državno rukovodstvo. Umesto da svako od njih iskoristi svoje političke veze i gde god može lobira za svoj narod i svoju zemlju, oni ovakvom retorikom samo dodatno služe neprijateljima naše države. A što se tiče predsednika Vučića ubeđen sam da će njegova diplomatska borba i kontakti sa evropskim liderima uticati da se preporuka Parlamentarne skupštine u maju ni ne nađe na dnevnom redu Komiteta ministara Saveta Evrope koji donosi konačnu odluku o prijemu, odnosno da se o toj odluci raspravlja tek kad Priština ispuni sve preuzete obaveze, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština - istakao je ministar Đorđe Milićević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike