Vučić komentarisao rezoluciju o Srebrenici: U udžbenicima će učiti kako smo se suprotstavljali onima koji misle da su bogovi

19.04.2024

19:24

0

Predsednik Srbije je dodao i da je to nemačka ideja, podržana od strane NATO i svih ostalih

Vučić komentarisao rezoluciju o Srebrenici: U udžbenicima će učiti kako smo se suprotstavljali onima koji misle da su bogovi
Vučić govorio o rezoluciji o Srebrenici - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da otpor rezoluciji o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija postaje sve veći. Naša borba traje, sačuvaćemo Srbiju i obraz srpskog naroda - u udžbenicima će učiti kako smo se suprotstavljali onima koji misle da su bogovi, naglasio je on.


"Inicijatori rezolucije o Srebrenici su računali da će imati najmanje 70 do 90 za, oko 50 uzdržano i maksimalnih 30 protiv. Neće biti takav rezultat. Otpor tome postaje sve veći. Biće interesantna ta igra, neće im biti to tako lako kako su zamislili. Biće više uzdržanih zemalja i protiv od onih koju su za", izjavio je Vučić za televiziju Pink.

Kazao je da je rezolucija došla kao predlog BiH, ali ne kao celovite BiH nego jednog naroda protiv drugog naroda.

"Oni ne žele u Savet bezbednosti jer bi tu naišli na ruski veto, već idu u Ujedinjene nacije gde očekuju da zapadni blok uz pomoć muslimanskih zemalja zadaju udarac Srbima, kazao je Vučić.

Dodao je i da je to nemačka ideja, podržana od strane NATO i svih ostalih.

"To je nemačka ideja, podržana od strane SAD kao i od Novog Zelanda i Čilea, a našli su i nekoliko zemalja koje su uvek bile sponzori takvih projekata. Video sam i Austrija, ali ništa posebno i ništa neočekivano", kaže Vučić i dodaje:

"Ja mislim da je važno, pod jedan, to je došlo na predlog Bosne i Hercegovine, ali ne sva tri ujedinjena naroda, već jednog naroda protiv drugog naroda. I dan danas se u Savetu bezbednosi bave BiH. Neophodno je da idu na generalnu Skupštinu, gde smatraju da mogu da obezbede većinu, inače bi, regularnim putem, Kina i Rusija stavile veto na to. Nemci su tu igru vodili u generalnoj Skupštini, Amerikanci su ih podržali."


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike