Aleksandar Đurđev: Jedini cilj rezolucije o Srebrenici jeste satanizacija srpskog naroda

16.04.2024

09:30

0

"Kolektivni Zapad ne želi mir na ovim prostorima", istakao je Đurđev

Aleksandar Đurđev: Jedini cilj rezolucije o Srebrenici jeste satanizacija srpskog naroda
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

- Da je Zapadu stalo do genocida, onda ne bi bili sponzori hunte u Kijevu koja je nameravala da izvrši etničko čišćenje na istoku Ukrajine - izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Naravno, Kijev nije uspeo u toj nameri, već se susreo sa odlučnim odgovorom Rusije i naroda Luganske narodne republike i Donjecke narodne republike koji su pokazali čvrstu rešenost da opstanu na svojim istorijskim teritorijama. Hunti nisu pomogli ni NATO instruktori, ni svo naoružanje koje su dobili od svojih sponzora, ni plaćenici sa svih meridijana - izjavio je Đurđev.

- Zapad ne zanimaju žrtve stradale u ratu,  a pogotovo ne srpske žrtve, jedini cilj rezolucije o Srebrenici jeste satanizacija srpskog naroda, koji će da ponese stigmu kakvu nije ponela ni Nemačka nakon Drugog svetskog rata. U kontekstu gde se konflikti sve češće rešavaju oružanim sukobom, iduću rezoluciju posmatram u kontekstu pripreme svetske javnosti za neki novi rat protiv Srba ma gde oni živeli - istakao je Đurđev.

- Kolektivni Zapad ne želi mir na ovim prostorima, manipulišući nacionalizmima naroda nastalih iz srpskog etničkog prostora u zadnjih sto godina, koketirajući sa njihovim šovinizmima, konstantno podrivaju napredak regiona i Srbije -  zaključio je Đurđev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike