Srpska delegacija u Odboru Parlamentarne skupštine Saveta Evrope glasala protiv izveštaja o članstvu tzv. Kosova u SE!

15.04.2024

20:58

0

Aleksandar Mirković, Dubravka Filipovski i član Odbora sa Kipra Konstantinos Efstatiou glasali protiv

Srpska delegacija u Odboru Parlamentarne skupštine Saveta Evrope glasala protiv izveštaja o članstvu tzv. Kosova u SE!
PSSE - Copyright Tanjug/Video

Delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope saopštila je danas da su srpska delegacija i član kiparske delegacije u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava glasali protiv nacrta mišljenja očlanstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope.

- Delegacija Narodne skupštine u PS SE je poručila da su članovi naše delegacije u Odboru Aleksandar Mirković, Dubravka Filipovski i član Odbora sa Kipra Konstantinos Efstatiou glasali protiv - navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Iz PS SE su ranije na društvenoj mreži Iks objavili da je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava "jednoglasno podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu".

Ta objava je, u međuvremenu, izbrisana i objavljena je nova u kojoj piše da je Odbor podržao izveštaj, ali je izostavljena formulacija jednoglasno.

- Odbor je podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu - navodi se u novoj objavi na društvenoj mreži Iks.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike