Počelo prolećno zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope: Na dnevnom redu i zahtev Prištine!

15.04.2024

15:25

0

Na dnevnom redu prolećnog zasedanja su i odgovor na humanitarnu katastrofu u Gazi i sprečavanje eskalacije na Bliskom istoku, smrt Navaljnog i pritvaranje ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze

Počelo prolećno zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope: Na dnevnom redu i zahtev Prištine!
Savet Evrope - Copyright Profimedia

U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) danas je počelo prolećno zasedanje koje će trajati do 19. aprila, a na dnevnom redu koji je utvrđen na plenumu predviđeno je pored ostalog da se razmatra i preporuka o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope.

- Komitet za pravna pitanja i ljudska prava danas u 14.00 sati treba da  da svoje mišljenje o tome, a sutra i politički komitet, posle čega će se o prijemu tzv. Kosova raspravljati i na plenarnom zasedanju PSSE - rekla je za Tanjug šefica srpske delegacije Biljana Pantić Pilja.

Na dnevnom redu prolećnog zasedanja su i odgovor na humanitarnu katastrofu u Gazi i sprečavanje eskalacije na Bliskom istoku nakon iranskog raketiranja Izraela, smrt ruskog opoziconara Alekseja Navaljnog, kao i pritvaranje ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze. 

Takođe, razgovaraće se i o nacrtu konvencija o veštačkoj inteligenciji, ljudskim pravima, demokratiji i vladavini zakona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike