Advokat Srećka Sofronijevića izneo detalje: Žalba na odluku o pritvoru biće predata već danas (VIDEO)

15.04.2024

12:41

0

Njega je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova"

Advokat Srećka Sofronijevića izneo detalje: Žalba na odluku o pritvoru biće predata već danas (VIDEO)
Srećko Sofronijević - Copyright KANCELARIJA ZA KIM/ IVAN JAKSIC

Nebojša Vlajić, advokat Srećka Sofronijevića iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak, izjavio je da će već danas biti predata žalba na jučerašnju odluku suda u Prištini da njegovom klijentu bude određen pritvor do 30 dana.

- Kao i mnogo puta do sada, optužbe su potpuno neutemeljene i bez ikakvih realnih dokaza. Suprotne su, ne samo pravu i zakonu, nego su suprotne zdravom razumu. Javni tužilac tvrdi da je Srećko do sada, ove dve i po godine, bio u bekstvu, što je daleko od istine. On je živeo u svojoj kući, radio u preduzeću u Zvečanu, čak slavio praznike i o tome su pisale i albanske novine - rekao je Vlajić i dodao da nije bilo razloga za pritvor.

Kako kaže, da je Srećko želeo da beži, imao je dovoljno vremena da to učini do sada, ali to nije učinio.

- Što se tiče optužbi, one su vrlo ozbiljne i odnose se na događaje u Zvečanu, proteste građana koji su zaista bili mirni u oktobru mesecu 2021. Njemu je određen pritvor i jučerašnjom odlukom rok za žalbu je 48 sati i žalba će verovatno biti predata već danas. Žalba se mora izjaviti, a kako će viši sud po njoj da reši, to je u ovom trenutku jako teško reći - rekao je Vlajić.

Sud u Prištini odredio je juče pritvor od 30 dana Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova".

Printscreen Facebook/Srećko Sofronijević
Srećko Sofronijević

Srećka Sofronijevića su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu, kada je od rafalne paljbe i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dete. Njemu se na teret stavlja i navodni "pokušaj teškog ubistva”, “napad na službeno lice”, “posedovanje i neovlašćeno držanje oružja” ,“poziv na otpor” kao i “učešće u neredima”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike