Advokat Srećka Sofronijevića: Nema osnovne sumnje da je počinio bilo koje krivično delo

14.04.2024

17:39

0

Srećko Sofronijević uhapšen je u subotu zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova"

Advokat Srećka Sofronijevića: Nema osnovne sumnje da je počinio bilo koje krivično delo
Advokat Nebojša Vlajić - Copyright Kosovo onlajn

Osnovni sud u Prištini doneće u narednih nekoliko sati odluku da li će biti produžen pritvor Srbinu Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak, izjavio je danas njegov advokat Nebojša Vlajić, nakon što je u tom sudu održana sednica.

Vlajić je rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.

- Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad - rekao je Vlajić.

Printscreen Facebook/Srećko Sofronijević
 

On je objasnio da je došlo do promene advokata i da sada on brani Sofronijevića jer je Dejan Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu.

- Što se tiče razvoja u ovom predmetu, Srećkov jučerašnji branilac Dejan Vasić koji je od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu, pa je nemoguće da po zakonu brani dva okrivljena - rekao je Vlajić.

Srećko Sofronijević koga su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu kada je od rafalnih paljbi i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dete, uhapšen je u subotu zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova".

On se tereti i za navodna dela počinjena 2021. godine: "pokušaj teškog ubistva”, “napad na službeno lice”, “posedovanje i neovlašćeno držanje oružja”, “poziv na otpor” kao i za “učešće u neredima”.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike