Vučić sa Trokazom o Kosovu i Metohiji: Srbija je ozbiljan partner koji drži svoju reč, a to očekuje i od sagovornika (FOTO)

12.04.2024

13:03

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije razgovarao je sa specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Francuske

Vučić sa Trokazom o Kosovu i Metohiji: Srbija je ozbiljan partner koji drži svoju reč, a to očekuje i od sagovornika (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je specijalnog izaslanika Ministarstva spoljnih poslova Republike Francuske Renea Trokaza.

- Sa zadovoljstvom sa poželeo dobrodošlicu gospodinu Trokazu sa kojim sam nastavio dobre i otvorene razgovore koje sam u Parizu imao sa predsednikom Makronom i drugim najvišim zvaničnicima Francuske - naveo je predsednik u objavi na svom Instagram profilu. 

Istakao je da su razgovarali o situaciji u regionu, aktuelnim geopolitičkim prilikama i svim izazovima sa kojima se suočavamo na polju bezbednosti i očuvanja međunarodnog poretka.

- Posebno sam naglasio apsurd članstva takozvanog Kosova u Savetu Evrope, kojim bi Priština, koja se dosledno oglušuje o sve potpisane sporazume, bila praktično nagrađena za politiku diskriminacije i sve jačih pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji. Zahvalio sam Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji kako na našem evropskom putu, tako i u procesu dijaloga sa Prištinom, uključujući i poštovanje svih postignutih dogovora. Ponovio sam da je Srbija ozbiljan i odgovoran partner, koji drži svoju reč i konstruktivno pristupa rešavanju zajedničkih problema, što očekuje i od svojih sagovornika - napisao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike