"Imam veliku tremu i ogromnu odgovornost": Vučić poslao snažnu poruku iz Pariza (VIDEO)

08.04.2024

10:28

0

Autor: 24sedam

Predsednik se zahvalio Republici Francuskoj na toplom dočeku i tradicionalnom prijateljstvu prema Republici Srbiji i njenom narodu

"Imam veliku tremu i ogromnu odgovornost": Vučić poslao snažnu poruku iz Pariza (VIDEO)
Copyright Instagram_buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Parizu gde će se danas sastati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

- Divno je danas biti u Parizu i doček koji su nam priredili francuski domaćini i predsednik Makron je nešto zbog čega je ponosno biti Srbin u glavom gradu Francuske. Srećan sam što sam predstavljao našu zemlju. Pripremam se za sve sastanke koje ćemo imati ovde ali i u Senatu i Jelisejskoj palati. Imam veliku tremu i ogromnu odgovornost ali znam kada se borite za svoju zemlju da onda rezultat ne može da izostane. Verujem u velike stvari koje možemo danas da uradimo ovde u Parizu i hvala narodu što je verovao i bio uz svoje rukovodstvo i kao što rekoh, uprkos svim teškoćama, uprkos svim problemima pobedićemo i sačuvaćemo Srbiju u teškim vremenima. Za ceo svet ta teška vremena tek dolaze, za nas neće biti laka, ali zajedno i ujedinjeni možemo sve - poručio je predsednik. 

"Živelo srpsko-francusko prijateljstvo"

Vučić se pre toga na Instagram profilu @buducnostsrbijeav u objavi zahvalio Republici Francuskoj na toplom dočeku i tradicionalnom prijateljstvu prema Republici Srbiji i njenom narodu.

- U slavu srpske vojske, herojskog saveznika Francuske u Velikom ratu, i za srpske borce preminule za Francusku u zajedničkoj borbi protiv nacističke okupacije – nisu samo sećanje na herojsku prošlost, one su i zavet i osnova na kojoj gradimo sadašnjost i koračamo zajedno u budućnost i nove pobede - piše u objavi.

Naglasio je da će Francuska i njen narod u nama uvek imati pouzdanog partnera i prijatelja koji će ih voleti, kao što je Francuska volela nas. 

- Slava našim precima i živelo srpsko-francusko prijateljstvo! - poručio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike