Skandal i užas! Ambasador lažne države Kosovo u Briselu - Večno zahvalni za bombardovanje Srbije

04.04.2024

14:13

0

Astrit Zemaj je, verovali ili ne, na sve načine pravdao NATO agresiju

Skandal i užas! Ambasador lažne države Kosovo u Briselu - Večno zahvalni za bombardovanje Srbije
NATO bombardovanje - Copyright Profimedia

Ambasador lažne države Kosovo u Briselu zadužen za odnose sa NATO Astrit Zemaj, izjavio je povodom 75 godina od nastanka ove Alijanse, da su "Kosovo" i njegov narod večno zahvalni NATO-u na bombardovanju Jugoslavije 1999. godine očigledno zaboravljajući na sve civilne žrtve (među kojima su i Albanci) koje su izgubile život tokom 78 dana agresije.

- Republika Kosovo i njen narod su večno zahvalni NATO-u za njegovu istorijsku intervenciju, humanost u teškim vremenima, za vrednosti slobode, mira i bezbednosti, kao i za sve državotvorne procese naše zemlje. Čvrsto verujemo i posvećeni smo da zajedno sa saveznicima i partnerima idemo napred kako bi se jednog dana u ovom okrugu zavijorila zastava Republike Kosovo - naveo je Zemaj na svom Fejsbuk profilu.

Zemaj je, verovali ili ne, na sve načine pravdao NATO agresiju.

- Prvi put nakon 50 godina od svog osnivanja, nakon neuspeha svih diplomatskih napora i niza rezolucija UN, NATO je intervenisao vazdušnim napadima 78 uzastopnih dana na bivšu Jugoslaviju, kako bi zaustavio tekući genocid i etničko čišćenje koje se dešavalo narodu Kosova - napisao je predstavnik Prištine.

Podsetimo,  NATO bombardovanje SRJ zvanično je počelo 24. marta 1999. godine u 19 časova i 55 minuta. Bombardovano je područje Kosova i Metohije.

Tokom narednih dana bombardovani su i veći gradovi Srbije i Crne Gore: Beograd, Niš, Novi Sad, Leskovac, Podgorica, Sombor, Subotica itd. Herceg Novi, Luštica, Obosnik, predajnici sa TV i radio antenama i vojni objekat.

Procene su da je od 24. marta do 10. juna 1999. poginulo između 1.500 i 2.500 ljudi, a oko 6.000 ranjeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike