Nova runda dijaloga: U Briselu počeo trojni sastanak Petkovića, Lajčaka i Bisljimija

04.04.2024

08:59 >> 10:55

0

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak nedavno je izrazio nadu da će se tokom današnjih razgovora premostiti preostale razlike.

Nova runda dijaloga: U Briselu počeo trojni sastanak Petkovića, Lajčaka i Bisljimija
Petar Petković - Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Briselu je danas, u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine, počeo trojni sastanak direktora kancelarije za KiM Petra Petkovića, specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija.

Sastanak je počeo oko 10 časova. Prethodno održan je tet-a-tet sastanak Petkovića i Lajčaka.

Glavna tema današnje runde dijaloga Beograda i Proištine trebalo bi da bude uredba takozvane Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara na KiM. Ovo je četvrti put za nešto više od mesec dana da se u Briselu vode razgovori Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, o zabrani upotrebe dinara na KiM.

Ovo je četvrti put za nešto više od mesec dana da se u Briselu vode razgovori Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, o zabrani upotrebe dinara na Kosovu.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak nedavno je izrazio nadu da će se tokom današnjih razgovora premostiti preostale razlike.

Inače, uoči današnjih razgovora u Briselu Kurti je rešio da demonstrira silu, pa je tako juče uz pratnju policije obišao Leposavić i Zubin Potok.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike