Srpska lista o paradiranju Kurtijevih poslušnika: Pulen međunarodne organizacije da prestane sa ugnjetavanjem Srba!

03.04.2024

13:39

0

Više je nego jasno da je svojim dolaskom želeo da isprovocira reakciju srpskog naroda - poručili su iz Srpske liste

Srpska lista o paradiranju Kurtijevih poslušnika: Pulen međunarodne organizacije da prestane sa ugnjetavanjem Srba!
Copyright TANJUG/ SRPSKA LISTA

Srpska lista saopštila je danas da dolazak na sever KiM premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija uz parapolicijske formacije ima za cilj destabilizaciju situacije na terenu i izazivanje tenzija.

- Zahtevamo da nadležne međunarodne organizacije reaguju na ovu očiglednu provokaciju i zahtevaju od svog pulena da prestane da ugnjetava srpski narod, koji je ovog puta pokazao izuzetnu suzdržanost i trpeljivost - navela je Srpska lista.

Kako je saopšteno, paradiranje Aljbina Kurtija uz više desetina vozila i stotinu do zuba naoružanih albanskih specijalaca po severu Kosova i Metohije uznemirio je Srbe na Kosovu i Metohiji koji su sa gnušanjem posmatrali ovaj igrokaz.

- Više je nego jasno da je svojim dolaskom želeo da isprovocira reakciju srpskog naroda i sebe predstavi kao žrtvu kako bi zaradio još koji politički poen ili glas za predstojeće izbore - ističe Srpska lsita.

- Nakon ove cirkuske predstave očigledno uplašeni Kurti je kao i svi okupatori otišao nazad, a mi ostali na severu Kosova i Metohije kao svoji na svome jer je ovo naša zemlja, naši gradovi i opštine. Očekujemo da će nadležne službe dezinfikovati ulice kojima se on kretao i time zaštiti zdravlje naših građana - zaključuje Lista.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike