I ovaj čovek treba i dalje da predaje studentima?! Novi skandal Marinikinog heroja, Gruhonjić poručio da je za njega Kosovo nezavisno!

02.04.2024

19:55

1

Ova Gruhonjićeva izjava samo je poslednja u nizu njegovih skandaloznih antisrpskih izjava

I ovaj čovek treba i dalje da predaje studentima?! Novi skandal Marinikinog heroja, Gruhonjić poručio da je za njega Kosovo nezavisno!
Copyright Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkan

Dinko Gruhonjić, novinar i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, koji se “proslavio” govorom mržnje protiv Srbije i Srba na antisrpskom festivalu u Dubrovniku, ponovo je bio gost novinara Darka Šukovića, jednog od najagresivnijih Srbomrzaca u Crnoj Gori.

Odgovarajući na pitanje o podršci Crne Gore članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope, Gruhonjić, čije je stavove ovih dana više puta javno podržala lista “Nasiljem protiv Srbije”, predvođena Marinikom Tepić, izrazio je nadu da Crna Gora neće menjati svoju politiku kada je reč o Kosovu i Metohiji i time još jednom poručio da je južna srpska pokrajina za njega nezavisna država.

Ova Gruhonjićeva izjava samo je poslednja u nizu njegovih skandaloznih antisrpskih izjava, poput one o “lepom imenu” Dinka Šakića, ustaškog koljača i upravnika Jasenovca, ili najave da će “skvotirati” srpske crkve i pretvoriti ih u pabove.

Takođe, ova izjava još je jedan povod da postavimo sasvim logično pitanje: Da li Dinko Gruhonjić kao profesor treba svoje antisrpske stavove i dalje da prenosi srpskim studentima?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike