Kakav tajkun, strašan tajkun: Đilas bogatiji za sedam novih firmi, od kojih su dve u inostranstvu na ovim lokacijama! (FOTO)

01.04.2024

11:37

0

Osim ranije prijavljenih 25 odsto u "Multikom grupi", što je, kako je Đilas naveo, vredno 56.139.880 dinara, sada je vlasnik, odnosno "kao pravno lice ima udeo" u još sedam firmi

Kakav tajkun, strašan tajkun: Đilas bogatiji za sedam novih firmi, od kojih su dve u inostranstvu na ovim lokacijama! (FOTO)
Dragan Đilas - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Lider SSP Dragan Đilas, šef takozvanog saveza "Srbija protiv nasilja", u novom imovinskom izveštaju prijavio je da ima depozite i štedne uloge u bankama, a kada je reč o firmama - tu se situacija drastično promenila.

Osim ranije prijavljenih 25 odsto u "Multikom grupi", što je, kako je Đilas naveo, vredno 56.139.880 dinara, sada je vlasnik, odnosno "kao pravno lice ima udeo" u još sedam firmi. 

Dve od tih sedam kompanija u kojima Đilas ima vlasništvo registrovane su u inostranstvu - "Open international ag" ima centralu u Cugu u Švajcarskoj, a "Open Prague sro" u Pragu, u Češkoj. 

printscreen
 

U firmi "PIK omladinka d.o.o." Đilas ima vlasništvo 80 odsto, a preostalih 20 procenata vodi se na firmu "D.D.P. Novelty consulting". Zanimljivo je da je u "PIK omladinka d.o.o" u februaru ove godine Dragan Đilas postao direktor umesto Dušana Nikezića, koji je prethodno bio na toj funkciji. Inače, to je firma za gajenje jabučastog i koštičavog voća. I u firmi "Samo organsko d.o.o" Đilas je nedavno postao direktor umesto Nikezića. 

printscreen
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike