Drvo života i jasna poruka kolektivu Filozofskog fakulteta: Studenti ostavili poruku kolegama nakon obustave blokade

31.03.2024

22:23

0

Kako bi poslali još jasniju poruku sadašnjim i budućim akademcima, studenti su očistili sve za sobom i zgradu fakulteta ostavili čistijom nego što su je i zatekli

Drvo života i jasna  poruka kolektivu Filozofskog fakulteta: Studenti ostavili poruku kolegama nakon obustave blokade
Studenti ostavili poruku - Copyright Nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević

Nakon četiri dana blokade Filozofskog fakulteta, studenti su danas postigli dogovor sa rektorom i dekanima, te su privremeno napustili zgradu.

Studenti Novosadskog univerziteta su poklonili drvo života kao simboličan dar ostalim kolegama i profesorima, ali i jasnu poruku.

"U nadi da će ovaj fakultet jednog dana da oživi i procveta kako treba - Drvo života", piše u posveti.

Nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević
 

Kako bi poslali još jasniju poruku sadašnjim i budućim akademcima, studenti su posle četvorodnevne blokade i celodnevnog boravka u zgradi fakulteta počistili sve za sobom i zgradu fakulteta ostavili čistijom nego što su je i zatekli.

Nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević
 

Podsećamo, prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Patrik Drid, dekan Fakulteta sporta i fizičke kulture danas su pregovarali sa studentima i pruživši im potpunu podršku, postigli su kompromisno rešenje.

Nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević
 

Nastava će se od sutra odvijati normalno na Filozofskom, ali su studenti i dalje jasnog stava i zahtevaju da se Dinko Gruhonjić kazni otkazom zbog svoje sporne i sramne retorike koja je navođena prethodnih dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nsuzivo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike