Završen Kolegijum Skupštine Srbije o preporukama ODIHR-a, novi sastanak u sredu

01.04.2024

07:13 >> 16:55

0

Sastanak u parlamentu je počeo oko 9, a na dnevnom redu je samo jedna tačka

Završen Kolegijum Skupštine Srbije o preporukama ODIHR-a, novi sastanak u sredu
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Kolegijum u Skupštini Srbije koji je sazvala predsednica parlamenta Ana Brnabić, a na kojem su učestvovali šefovi poslaničkih grupa i vlasti i opozicije završen je oko 16.30 časova.

Kako Tanjug saznaje, dogovor danas nije postignut, a razgovori se nastavljaju u sredu u 9 časova. Tema Kolegijuma su bile konsultacije oko daljih preporuka ODIHR-a vezano za poboljšanje izbornih uslova.

Današnji Kolegijum, inače, počeo je u devet sati, a posle četiri sata intenzivnih razgovora, bila je određena kratka pauza. 

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

 

Na dnevnom redu bila je samo jedna tačka, a to su konsultacije o daljim preporukama ODIHR-a iz Konačnog izveštaja Misije za posmatranje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, održanih 17. decembra 2023. godine.

Ovo je prvi sastanak vlasti i opozicije na kojem razgovaraju o izbornim uslovima posle održanih izbora u decembru 2023. godine.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

 

Na Kolegijum su došli predstavnici vladajuće koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, SVM, Stranke pravde i pomirenja, PUPS-a, Jedinstvene Srbije, a takođe su se odazvali i predstavnici opozicije iz koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "Nada", kao i predstavnici poslaničkih grupa "Mi - glas iz naroda" i "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović".
Koalicija "Srbija protiv nasilja" i koalicija NADA (Novi DŠ i POKS), zajedno sa inicijativom "ProGlas” naveli su ranije da su usaglasili jedinstvenu platformu, sa zahtevima, sa kojom će opozicija nastupiti na Kolegijumu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike