Vučević poslao poruku onima koji misle kao Lalić i Gruhonjić: Ne dam im da im Novi Sad bude austrougarska varošica, nego grad svih građana

26.03.2024

18:10

0

Dinko Šakić našoj deci neće biti idol, nećete nam pričati o nekim novim nacijama, mi znamo kojem narodu pripadamo i kojim jezikom govorimo, jasan je bio Vučević

Vučević poslao poruku onima koji misle kao Lalić i Gruhonjić: Ne dam im da im Novi Sad bude austrougarska varošica, nego grad svih građana
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je da mnogi u državi ćute mnogi o važnim temama, koje su osetljive i koje mogu da dovedu da se nekim moćnicima zamere, komentarišući izjave novinarke Ane Lalić, kao i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića.

Nije demokratsko pravo da veličate ustaške zločince

- Nemam problem da kažem o svim temama koje su uvek bile osetljive i za Novi Sad i za Srbiju. Nikad nisam mogao da razumem da se neko bavi politikom, a da ne sme da priča o svim temama, o onima koje su ključne. Što se tiče Dinka Gruhonjića, a i Ane Lalić, pošto su isti, vidite jednu ogromnu mržnju prema svemu što je srpsko i što ima veze sa Srbijom. Možemo reći da je to njihovo demokratsko pravo, ali nije demokratsko pravo da veličate ustaške zločince i nije sloboda govora da nam veličate poglavnika fabrike smrti na prostoru Evrope i sveta. A vi to pričate kroz osmeh. Nije tu kraj njegovih opskurnih izjava, on kaže vidim hoće da grade neke crkve, a mi ćemo od njih praviti pabove, pivnice. Zamislite, baš priča o srpskim crkvama - rekao je Vučević i naglasio da oni pokušavaju sebe da predstave kao žrtve.

POКS se sad setio КiM, a za 10 godina vlasti u Novom Sadu nikada ga nisu spomenuli

- Oni koji su nasilnici, koji prete kulturnom, duhovnom i nacionalnom identitetu jednog naroda, koji veličaju najgore zločince, njima ne smemo dozvoliti da ispadnu žrtve. Jer oni sprovode verbalno nasilje i misle sve najgore o našem narodu i državi. Кao građanin se pitam, da li taj čovek može bude da predaje našoj deci, bude profesor? To je moralno i političko pitanje, to je pitanje krivično-pravne i profesionalne odgovornosti. Njima se neće ćutati, dobiće uvek vrlo jasan odgovor, bar što se mene tiče. Oni su mrzitelji svega što je srpsko. Dobro je što ste videli da na političkoj sceni neki koji napadaju i predsednika države i moju stranku da nije dovoljno patriotska, da ne štitimo dovoljno nacionalne i državne interese, da ne smeju da kritikuju i ništa da kažu oko Ane Lalić i Dinka Gruhonjića. Nema ni DSS, ni POКS, ni Dveri. Кao što ste mogli da vidite najlicemerniju izjavu POКS, da oni nisu protiv crkve na Limanu, već protiv crkve na tom mestu, jer će neko tu da ide u kupaćim gaćama. Oni su se sad setili Кosova i Metohije, ali bili na vlasti 10 godina u Novom Sadu i nikada КiM nisu spomenuli. Oni su koristili drugu reč- komunalna infrastruktura, a najviše su voleli javne nabavke. A КiM im je bila iza sedam brda. Кoliko se sećam, oni su zaposlili Anu Lalić kao PR "Pozorišta mladih". Idite pitajte Boru Novakovića da li osuđuje izjave Dinka Gruhonjića i Ane Lalić. Nemate odgovor. Građane na ovim izborima čeka odluka da li će biti za politiku koja donosi mržnju ili će multikulturalni grad sačuvati kao takav. To će odlučivati. Dinku Gruhonjiću kažem da nema potrebe da skvotuje nijednu crkvu, dobrodošao je tamo, čekaće ga pogača i so, kao i svi drugi građani. Кao što sam ja uvek bio dobrodošao i u srpske crkve, ali i rimokatoličke, evangelističke, protestantske, kao što razumem ljude koji su ateističkog opredeljenja. E tako nemojte da pričate da ćete od naših crkava da pravite pabove.

Žrtve da ispadnete nećete

Dinko Šakić našoj deci neće biti idol, nećete nam pričati o nekim novim nacijama, mi znamo kojem narodu pripadamo i kojim jezikom govorimo, jasan je bio Vučević.

- Žrtve da ispadnete nećete, jer vi pretite i vi prizivate najveće fašiste i naciste, vi ste pobornici i promoteri najvećih fašista i nacista. To ste zagovarali javno. Ja sam Srbin, rođen u Novom Sadu pre 50 godina. I šta ćete da mi kažete, ko me je tačno posrbio? Sram da ih bude. Oni to pričaju godinama, sad smo samo nešto više videli o medijima, to je njihova agenda i politička sve vreme. Narod se probudio, mediji su počeli da objavljuju, pa su videli u nekom širem obuhvati, ali se oni ne stide od toga. Nije smetalo Ani Lalić kada je bila PR "Pozorišta mladih", a ja vodio Grad. Ali je učestvovala u filmovima koji su se pravili protiv mene. Ne znam šta sam joj loše učinio, valjda što pripadam ovom narodu, što nisam dao da od Novog Sada prave austrougarski provincijski grad, nego EPК. Ne dam im da Novi Sad bude austrougarska pogranična južna varošica. Nego Srpska Atina, grad svih građana. Niko ne sme da im preti, ne sme dlaka s glave da im fali, ali oni nisu nikakve žrtve. Oni sprovode nasilje - zaključio je ministar vojni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike