Brnabić imala sastanak sa delegacijom Kine u Ženevi: To je bio deo priprema za posetu Si Đinpinga Srbiji

25.03.2024

18:54

0

Branabić će nakratko zasedati Skupštinom Interparlamentarne Unije čija je tema "Parlamentarna demokratija: izgradnja mostova za mir i razumevanje"

Brnabić imala sastanak sa delegacijom Kine u Ženevi: To je bio deo priprema za posetu Si Đinpinga Srbiji
Copyright OTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednici Narodne Skupštine Srbije Ani Brnabić danas je ukazana čast da na 148. Skupštini Interparlamentarne unije predsedava Generalnom debatom, saopšteno je iz kabineta predsednice.

- Čuli smo dobre, zanimljive govore, mnogo zemalja, velika čast za mene lično i za Srbiju. Odličan sastanak sa delegaciojm Kine. Ovaj sastanak je bio deo priprema za posetu Si Đin Pinga Srbiji. Velika čast za Republiku Srbiju i hvala predsedniku Vučiću što je uputio taj poziv. Poslednje 3 godine NR Kine je najveći strani investitor u Republici Srbiji - kaže ona.

OTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ
 

 

- Veliko iskustvo za mene, potpuno drugačije, parlamentarni dijalog i diplomatija u odnosu na vođenje vlade, vatreno krštenje za mene, imam ovde iskusnije kolege koje su mi pomogle, meni je uvek najveća čast što predstavjam svoju zemlju - rekla je Brnabić.

Kako se navodi, Branabić će nakratko zasedati Skupštinom Interparlamentarne Unije čija je tema "Parlamentarna demokratija: izgradnja mostova za mir i razumevanje".

OTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ
 

 

Interparlamentarna unija je najstarija međunarodna parlamentarna organizacija i predstavlja najveći forum parlamentaraca u kojem se vodi dijalog o miru i saradnji među narodima, koji neguje i unapređuje koncept predstavničke demokratije, uspostavlja kontakte i razmatra pitanja od međunarodnog značaja.

Ovogodišnja skupština održava se od 23. do 27. marta u sedištu Interparlamentarne unije u Ženevi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike