Predsednik Vučić najavio zaokret: Varali su nas i lagali naši tobožnji prijatelji, ali nismo budale!

17.03.2024

11:40

0

To je samo jedan deo onoga što nam se sprema

Predsednik Vučić najavio zaokret: Varali su nas i lagali naši tobožnji prijatelji, ali nismo budale!
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu sa Kosova i Metohije. Poseta dece iz južne srpske pokrajine dolazi u trenutku kada se obeležava dvadeset godina od martovskog pogroma. 

Predsednik je nakon toga  odgovarao na pitanja novinara. Vučić je istakao da očeuje loše vesti, a koje se tiču članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope.

- Objasniću šta i kako su nas varali, lagali i glumili neki tobožnji prijatelji, a tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope. Pošto oni misle da imaju pravo na tumačenje sporazuma na lažan način. Biće mnogo teško za nas jer nečija namera je da samo gura srpski narod što dalje sa  KiM, a istovremeno da onima koji proteruju Srbe obezbede pun legitimitet i legalitet za akcije. To je samo jedan deo onoga što nam se sprema. Utoliko je važnije  da snažimo sebe i ma koliko smo mali i ma koliko da je teško, da dobro razumemo svoju poziciju - rekao je Vučić i dodao da će biti promene u našoj doktrini i pristupima: 

- Više nema da nas dovedu na svršen čin i da kažu saglasili ste se sa tim da ste uplatili ovde ili onde i da menjate iz evra u dirhame, pa u neku novu albansku valutu ili ne znam koju. Na drugačiji način ćemo da razgovaramo, ali naš pristup biće drugačiji, Kad vas neko slaže i prevari jedanput, to se dobrim ljudima dogovdi, budu prevareni,  verovali su nekoma na potpis i reč. Kad vas neko prevari drugi put, možda ste suvište verovali na reč, ali želeli da verujete, a ako se to dogodi treći put onda to ne govori o onome ko vas je prevario već govori da ste vi budale, a mi takve budale nismo - kazao je Vučić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike