Premijerka Brnabić i članovi Vlade položili vence povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića

12.03.2024

10:09

0

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i jedna od ključnih ličnosti političkih promena 2000. godine

Premijerka Brnabić i članovi Vlade položili vence povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade položili su vence na mestu na kom je izvršen atentat na nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića pre 21 godine.

Pored premijerke, polaganju venaca su prisustvovali i članovi i ministri: Ivica Dačić, Goran Vesić, Jelena Begović, Mihailo Jovanović, Danica Grujičić, Jelena Tanasković, Tomislav Momirović, Miloš Vučević, Aleksandar Martinović, Slavica Đukić Dejanović, Tomislav Žigmanov i drugi članovi vlade. Đinđić je ubijen u atentatu 12. marta 2003. godine, na ulazu u zgradu Vlade, a tada je imao 50 godina.

 

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i jedna od ključnih ličnosti političkih promena 2000. godine.

Za ubistvo premijera na 40 godina zatvora osuđeni su Milorad Ulemek, nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije, koji je organizovao atentat, i Zvezdan Jovanović, potpukovnik u JSO, koji je ispalio smrtonosni hitac. Ostali optuženi za učestvovanje u zločinu osuđeni su ukupno na 268 godina zatvora. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike