Vučević: Matica srpska razume ideje Ministarstva odbrane

07.03.2024

13:32

0

Razmenili smo ideje i konkretizovali šta treba zajedno da učinimo - rekao je ministar

Vučević: Matica srpska razume ideje Ministarstva odbrane
Copyright Printscreen / Instagram / Miloš Vučević

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević potpisao je danas sa predsednikom Matice srpske Draganom Stanićem protokol o saradnji između Ministarstva odbrane i Matice srpske.

Protokol je potpisan u prostorijama Matice srpske u Novom Sadu, a ministar Vučević je istakao da Ministarstvo odbrane ima više sektora, a ne samo vojsku.

- Nije nam trebalo mnogo da dogovorimo sve ono što ćemo zajedno raditi. Protokol je osnova za dalji rad. Razmenili smo ideje i konkretizovali šta treba zajedno da učinimo. Uvek je dobra prilika da se priča i šta je ono što se radi u državi, možda to Matica srpska bolje razume, i eto prilike da čuje iz prve ruke zašto neke odluke donosimo, zašto nam je potrebno strpljenje i zašto radimo na jačanju vojnih kapaciteta naše države - kazao je Vučević.

Predsednik Matice srpske Dragan Stanić rekao je da je Matica srpska, osim kulture, zainteresovana za sve što dovodi do stabilizacije društva u svakom pogledu.

- Šta je interes Matice srpske u svemu ovome, ja bih rekao da vojska poseduje kapacitete koji su vezani sa naučno-istraživačkim radom, sa segmentom važnim u sferi kulture. Mi sada gradimo da ostavimo taj prostor, politički i državni, nekim budućim generacijama što sređeniji i što bolji - kazao je Stanić.

Stanić je dodao da je neophodna saradnja čitavog vojnog sistema sa ustanovama koje su čuvari vrednosti, kao što je Matica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike