Peticija da Srbija ne bude centar sveta? "Nasiljem protiv Srbije" smeta Expo 2027 i veliki infrastrukturni projekti jer gube tlo pod nogama!

06.03.2024

09:42

0

"Expo 2027" je velika čast i biće ozbiljan ekonomski pokretač naše zemlje, dok opozicija paralisana od straha povlači nerazumne poteze

Peticija da Srbija ne bude centar sveta? "Nasiljem protiv Srbije" smeta Expo 2027 i veliki infrastrukturni projekti jer gube tlo pod nogama!
EXPO 2027 - Copyright Foto:Vojvodinauzivo.rs

Srbija će biti centar sveta 2027. godine i ponosni domaćin međunarodne izložbe "Expo 2027" koja je  šansa za dalji rad i razvoj naše zemlje. Umesto da se ponosimo što smo prepoznati i što će Beograd biti svetska prestonica obrazovanja, kulture i inovacija u našem društvu postoje oni koji ne kriju da im je cilj da Srbiji bude gore, a njima bolje. 

"Expo 2027" je velika čast i biće ozbiljan ekonomski pokretač naše zemlje.

 Glavni grad Srbije dobiće potpuno novo ruho, a ambiciozni planovi za Beograd polako kreću da se realizuju.

Nacionalni stadion, novi Sajam, mostovi, metro, Prokop

ATAImages/ A.A./Printscreen/RTV MAg
 

 

Tako će Nacionalni stadion i novi sajam, koji će nići u Surčinu, predstavljati pokretače svih infrastrukturnih projekata ključnih za Expo 2027. Biće izgrađena nova komunalna i putna infrastruktura, podizani mostovi, ali i obnovljene fasade.

Beograd će železnicom biti povezan sa aerodromom, sajmom i stadionom, dok će grad dobiti novi izgled železničkih i autobuske stanice. 

Neki od najvažnijih planova predviđaju izgradnu i rekonstrukciju Autobuske i železničke stanice, Prokopa, Zgrade Pošte, Pešačkog mosta na Savi, Novog mosta na Savi, Metroa, Expo sajma u Surčinu...

Ovaj novi izgled Beograda koštaće 12 milijardi evra i biće finansiran kako iz budžeta, tako i zaduživanjem.

U svakoj pozitivnoj stvari opozicija vidi pretnju po sopstveni opstanak

printscreen instagram Siniša Mali
 

 

I svi ovi, možemo slobodno reći megalomanski projekti, su trn u oku "Nasiljem protiv Srbije" koja u svakoj pozitivnoj stvari koju Srbiju čini jačom vidi pretnju po sopstveni opstanak, jer ko bi podršku dao onima koji su imali mogućnosti da nešto urade, a nisu uradili ništa?

Negativno predstavljanje "Expo 2027" samo predstavlja strah opozicije za svoj opstanak koja sada kao ključni problem vidi u rekonstrukciji, odnosno gradnji novog kompleksa Beogradskog sajma. 

Naime, najnovija njihova inicijativa se ogleda kroz peticiju da se zaštiti rušenje Beogradskog sajma. U lažima koje se plasiraju građanima Srbije navodi se navodna briga za našu prestonicu, a podrškom se "štiti" kompleks Sajma. Od čega se štiti Beograd, od napretka? Ovo je peticija protiv napretka Srbije, iza koje stoji bojazan opozicije da će biti zbrisana sa političke mape Srbije. 

Kako je predviđeno čitav sajamski kompleks međunarodne izložbe "EXPO 2027" će se prostirati na 70.000 kvadrata, a očekuje se da će 100 zemalja ovde imati svoje izložbene prostore, a Beograd će posetiti više od tri miliona ljudi iz 120 zemalja, a ekonomski efekti će premašiti milijardu evra.

Pripadnici opozicije uplašeni da Srbiji ne bude još bolje pokušavaju preko brojnih laži da diskredituju jedan ovakav projekat.

Sam Đorđe Miketić iz Đilasove strukture je svojevremeno priznao da je cilj da se ovakvi projekti zaustave: "U Beogradu možemo da se dogovorimo šta znači politika za građane, da se odbrani javni interes, da se zaustavi gradnja na Makišu, da se zaustavi rušenje Sajma, EXPO i tu partnere tražimo široko."

Svaki infrastrukturni projekat je za opoziciju bila nova mogućnost opstrukcije. Prisetimo se kako su svojevremeno kritikovali ideju Beograda na vodi u koji prvi sada idu, imaju nekretnine i provode vreme. 

Srbija se gradi i razvija i građani su ponosani na to gde žive i tek će biti ponosni kakva slika će obići svet 2027. godine, koliko će naš glavni grad biti još lepše, uređenije i bogatije mesto za život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike