Novi sukob u Đilasovoj koaliciji!

04.03.2024

21:34

0

O ludilu i sukobima u Đilasovoj koaliciji, najbolje svedoči izjava prvog na Đilasovoj parlamentarnoj listi, studenta Radomira Lazovića (43), navodi u svom autorskom tekstu Nebojša Bakarec

Novi sukob u Đilasovoj koaliciji!
Copyright Printscreen

Ludilo, neslaganja i sukobi u Đilasovoj koaliciji se nastavljaju. Šef koalicije „Nasilje protiv Srbije“, i šef stranke SSP, tajkun Dragan Đilas je juče 3.3.2024. godine, izjavio: „Na nove beogradske izbore da izađe savez koalicija „Srbija protiv nasilja“ i NADA. Taj savez bi činile sve stranke koje su deo koalicije Srbija protiv nasilja i koalicije NADA, ali i sve druge stranke za koje smo svi sigurni da su opozicija ovom režimu“. Tu njegovu izjavu, i naredbu svima u koaliciji čiji je Đilas faktički vlasnik, preneli su svi Šolakovi i Đilasovi mediji. Istovetno saopštenje, objavila je i Đilasova stranka SSP, na svom sajtu. Đilas smatra da bi nastup SPN i NADE na istoj listi, doneo više glasova, nego da nastupe odvojeno. Đilas rekao da je siguran da u ovom trenutku govori i u ime cele koalicije „Srbija protiv nasilja“. Da Đilas ipak ne govori u ime cele koalicije dokazao je Radomir Lazović.

O ludilu i sukobima u Đilasovoj koaliciji, najbolje svedoči izjava prvog na Đilasovoj parlamentarnoj listi, studenta Radomira Lazovića (43). Lazović je dan posle Đilasa, iznerviran izjavom svog gazde Đilasa, svim medijima dao potpuno suprotnu izjavu. Da podsetim da je sredovečni student Radomir Lazović, istovremeno i Đilasov poslanik i kopredsednik stranke „Zeleno levi front“. Lazović je 4.3.2024. godine izjavio: „„Srbija protiv nasilja“ i NADA na izbore u dve kolone – građanskoj i desnoj. Ukoliko bi se SPN i NADA dogovorili da nastupe kao dve liste, mislim da bi u zbiru to donelo mnogo više glasova nego kada bi išli na istoj listi“.

Printscreen
 

Kao što vidite dva lidera iz koalicije SPN, imaju potpuno suprotstavljeni stav o tome kako ta koalicija treba da nastupi na predstojećim beogradskim izborima. Podsetiću, da je Đilasova koalicija „Nasilje protiv Srbije“ (SPN) sastavljena od desetak posvađanih i nesložnih stranaka, koje imaju sukobljene stavove o većini pitanja. Neslaganja u ovoj koaliciji, malo malo, pa isplivaju u javnost.

Tako je nekoliko dana posle izbora 17.12.2023. počela agonija Đilasa i stranaka njegove nesložne koalicije SPN, u vezi (ne)prihvatanja mandata dobijenih na izborima. Deo predstavnika koalicije SPN je iznosio stav da žele da prihvate mandate na svim nivoima vlasti. Drugi deo koalicije SPN, je tada govorio da žele da odbiju beogradske, ali ne i ostale mandate. Treći su govorili da žele da odbiju sve mandate. Sam Đilas je izneo više suprotstavljenih stavova. Prvi, 27.12.2023. da ne treba prihvatiti beogradske mandate. Drugi, 31.12.2023. da njegova koalicija ne može da odbije mandate. Treći, 5.1.2024. da mandati u skupštini Beograda nisu bitni.

Evo kako su izgledali haotični stavovi o mandatima ostalih predstavnika Đilasove koalicije! Zoran Lutovac, lider DS  je bio protiv prihvatanja mandata. Isti stav je imao i Nebojša Zelenović kopredsednik stranke „Zajedno“. Poslanik DS Srđan Milivojević je bio za prihvatanje svih mandata. Biljana Đorđević, kopredsednica stranke ZLF, i poslanica ZLF Jelena Jerinić su bile za prihvatanje svih mandata. Zdravko Ponoš, predsednik stranke „Srbija centar“ je bio protiv prihvatanja beogradskih mandata. Isti stav je imao i propali Đilasov kandidat za gradonačelnika, Vladimir Obradović.

Kao što vidite, u pitanju je potpuna šizofrenija u Đilasovoj koaliciji, u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća! Sasvim je sigurno da ovi ljudi nisu dorasli, niti dostojni da budu vlast, ni u mesnoj zajednici, a kamoli u gradu Beogradu. Većina njih je bila na vlasti do 2012. godine, i tada su opljačkali i Srbiju i Beograd!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike