Počinje Antalijski diplomatski forum: Učestvuje i Ivica Dačić - ovogodišnja tema je "Unapređenje diplomatije u vremenima previranja"

01.03.2024

07:30

0

Na forumu će govori predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan

Počinje Antalijski diplomatski forum: Učestvuje i Ivica Dačić - ovogodišnja tema je "Unapređenje diplomatije u vremenima previranja"
Ivica Dačić - Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće na Antalijskom diplomatskom forumu (ADF), koji se održava od 1. do 3. marta u turskom gradu Antaliji.

Diplomatski forum okupiće šefove država i vlada, ministre, diplomate, akademike, kao i predstavnike istraživačkih centara iz Evrope, ali i sveta. Ovogodišnja tema foruma je "Unapređenje diplomatije u vremenima previranja".

Dačić se učestvovati na panelu pod nazivom "Izazovi i mogućnosti na Balkanu", koji će se održati u subotu 2. marta.

Na forumu će govori predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan.

Pored toga, zaseban govor van panela, kako je najavljeno, imaće i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, kao i mađarski premijer Viktor Orban.

Kako su naveli organizatori foruma, cilj glavne teme "Unapređenje diplomatije u vreme krize" jeste da se pruži zajednički osnov za razmišljanje u potrazi za mirnim izlaskom iz turbulentnog perioda kroz koji svet prolazi, a u svetlu ratova između Izraela i Hamasa, rata u Ukrajini, terorizma, neregularnih migracija, ksenofobije, antiislamizma, efekata veštačke inteligencije, klimatskih promena, prirodnih katastrofa itd.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike