Premijerka Brnabić reagovala na tvrdnje opozicije: Dajte dokaze ili se izvinite građanima Srbije što ste lagali mesecima!

28.02.2024

15:18

0

"Ja razumem da je njima sada teško da priznaju istinu, treba objasniti da ste lagali mesecima, ali još je ružnije i sramotnije da sada, uz izveštaj koji svako može da pročita, oni nastavljaju sa pokušajima da lažu i obmanjuju građane

Premijerka Brnabić reagovala na tvrdnje opozicije: Dajte dokaze ili se izvinite građanima Srbije što ste lagali mesecima!
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži X i reagovala na tvrdnje Đilasove opozicije da Izveštaj ODIHR-a potvrđuje izbornu krađu u Srbiji i pozvala ih da odmah kažu gde su u Izveštaju našli dokaze za to ili da se izvine građanima Srbije za sve laži kojima su ih uznemiravali proteklih meseci.

"Kaže Đilasova opozicija da ODHIR izveštaj potvrđuje izbornu krađu u Srbiji.  Pozivam ih da, ukoliko su zaista pročitali negde u ODHIR izveštaju da je bilo izborne krađe, da su izbori bili neregularni ili da je potrebna neka "međunarodna" istraga, odmah navedu tačne brojeve stranica iz izveštaja gde su to pročitali, ili da se, ukoliko to nije tako (a nije) izvine građanima za sve laži kojima su ih uznemiravali svih ovih meseci.

Kaže Đilasova opozicija da se pominje krađa glasova, migracija birača i slično, ali ne kažu da ODHIR tu navodi njihove reči, a ne svoje zaključke. Evo primera iz izveštaja: 

1. "Srbija protiv nasilja je pokrenula dnevne proteste u Beogradu zbog NAVODNIH (alleged) nepravilnosti, uključujući pritisak na birače, kupovinu glasova i organizovano dovoženje birača". 

2. "Nekoliko zainteresovanih strana je obavestilo Posmatračku misiju ODHIR da su podneli izveštaje o SUMNjI na izborne prekršaje (reports of suspected electoral offences) policiji i tužiocima". 

3. "Uprkos nekim ozbiljnim OPTUŽBAMA (some serious allegations) u javnoj sferi, uključujući NAVODE o kupovini glasova (claims of vote-buying) i drugim manipulativnim mešanjima u slobodan izraz volje birača...".

4. "Opozicija je GOVORILA O NAVODNIM (alleged) široko rasprostranjenm nepravilnostima, uključujući pritisak na birače, kupovinu glasova, kao i organizovano dovoženje birača".

Dakle, ako je opoziciji potvrda njihovih reči, to što je ODHIR u izveštaju naveo šta su oni, kao opozicija tvrdili, govorili, sumnjali, svuda jasno terminološki naglašavajući da se radi o "NAVODNIM" nepravilnostima, onda neka žive u tom ubeđenju, samo bi bilo dobro da im neko dobronameran kaže da žive u zabludama i lutaju koridorima paralelne stvarnosti. 

Ja razumem da je njima sada teško da priznaju istinu, treba objasniti da ste lagali mesecima, ali još je ružnije i sramotnije da sada, uz izveštaj koji svako može da pročita, oni nastavljaju sa pokušajima da lažu i obmanjuju građane", napisala je premijerka Brnabić.

Podsetimo, Premijerka Republike Srbije obratila se javnosti danas povodom jučerašnjeg izveštaja ODIHR-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike