Vučić nastavio konsultacije o sastavu nove vlade: Prvo razgovor sa SVM, sada sa predstavnicima liste Zukorlića i Žigmanova

27.02.2024

07:04

0

Predsednik Srbije danas razgovara sa dve liste

Vučić nastavio konsultacije o sastavu nove vlade: Prvo razgovor sa SVM, sada sa predstavnicima liste Zukorlića i Žigmanova
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije sa predstavnicima liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Na sastanak sa Vučićem došli su, između ostalih, lider DSHV Tomislav Žigmanov, a iz SPP Usame Zukorlić i Edin Đerlek.

Vučić je prethodno završio konsultacije sa predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, a vršilac dužnosti predsednika te stranke Balint Pastor rekao je novinarima da nisu danas razgovarali o funkcimama, već o infrastrukturnim projektima, između ostalih i o Međunarodnoj izložbi Ekspo 2027.

 

Razgovorima sa predstavnicima lista "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" Vučić je u ponedeljak počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade. Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike