Vučević odgovorio hrvatskom ministru: Ne očekujem da Radman razume, ne dozvoljava mu politički DNK

25.02.2024

08:21

0

Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi"

Vučević odgovorio hrvatskom ministru: Ne očekujem da Radman razume, ne dozvoljava mu politički DNK
Miloš Vučević - Copyright Instagram printscreen/milosvucevic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević reagovao je na izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je optužio Srbiju da sedi na dve stolice i kazao da Srbija mora da odluči na čijoj će stolici sedeti.

- Voditi suverenu politiku nije lako. Za državu koja poseduje, za svetske prilike, malu teritoriju i neveliki broj stanovnika, taj zadatak je još teži. Ali na duge staze, ta politika je jedina ispravna, jedina u skladu sa srpskom tradicijom i hrabrošću koja je od vajkada bila naša odlika. 

- Naravno da ćemo i dalje nastaviti da sami branimo našu nezavisnost. Jasno je da od suverenosti nikada nećemo odustati. Svakako da ćemo sopstvenu slobodu uvek ljubomorno čuvati. I da, ni najmanje ne očekujem da Gordan Grlić-Radman išta od ovoga, ikada razume. Ne dozvoljava mu politički DNK - naveo je Vučević.

Podsetimo, Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi" i dodao da "Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana''.

 

 

Reagujući na te izjave, Vučić je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio jeprotestnu notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije Hrvatskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike