Mali: Aleksić je apsolutni pobednik u besmislicama!

24.02.2024

13:56

0

Ako Aleksić misli da su svi glasali za nas i da smo pobedili da bismo širili Beograd na vodi, onda mu onaj kec iz matematike nije bio dovoljan da nauči neke lekcije - istakao je Mali

Mali: Aleksić je apsolutni pobednik u besmislicama!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je besmislena izjava predsednika Narodnog pokreta Srbije (NPS) i poslanika Miroslav Aleksića o razlozima zbog kojih je Srbija dobila organizaciju manifestacije Ekspo 2027.

- Retko kad predstavnici opozicije mogu da se pohvale suvislim izjavama, ali trenutno je apsolutni pobednik u besmislicama Miroslav Aleksić koji tvrdi da smo dobili organizaciju specijalizovane Ekspo izložbe da bismo "srušili Sajam i širili Beograd na vodi". Za domaćina Ekspa su se takmičile SAD, Argentina, Španija i Tajland, a glasali su delegati iz 170 zemalja sveta. Ako Aleksić misli da su svi glasali za nas i da smo pobedili da bismo širili Beograd na vodi, onda mu onaj kec iz matematike nije bio dovoljan da nauči neke lekcije - istakao je Mali na Fejsbuku.

Komentarišući tvrdnju Aleksića da "niko drugi nije hteo da organizuje Ekspo jer su tema "zabava i igra", Mali je poručio da je Srbija između ostalog dobila organizaciju te manifestacije upravo zbog dobre teme, a ne suprotno kao što tvrdi Aleksić.

- Najpre, kao što rekoh, za Ekspo su se kandidovale između ostalih i jedne SAD, a osim toga, tema "Igrajmo za čovečanstvo: sport i muzika za sve" je tema koju je Srbija predložila, sa kojom smo pobedili, a ne tema koja je bila nametnuta od Međunarodnog biroa za izložbe u Parizu. Minesota je na primer imala temu koja se odnosi na zdravu planetu, tema Puketa se odnosila na život u harmoniji, Malaga je predložila kao temu održive gradove… Dakle, upravo smo, izmedju ostalog, zbog dobre teme i pobedili, a ne suprotno kao što tvrdi Aleksić. A kada je reč o beogradskom sajmu, Hala 1 će dobiti tri operske scene, na čemu će nam pozavideti i najveće svetske prestonice. Ali, ne mogu predstavnici opozicije da se pomire sa činjenicom da je Srbija počela da pobedjuje. Boli ih što će 2027. godine ceo svet doći kod nas i što građani vide koliko se Srbija promenila. Idemo dalje, nema stajanja - napisao je Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike