Akcije opozicije ugrožavaju budućnost Srbije!

20.02.2024

16:48

0

Srbija je od 2012. godine, svake godine polako dizala nivo direktnih stranih investicija

Akcije opozicije ugrožavaju budućnost Srbije!
Copyright Vojvodina uživo

Akcije dela opozicije ugrožavaju budućnost Srbije. Svojim nastupom u Evropskom parlamentu (EP), i davanjem podrške usvajanju teksta Rezolucije, deo opozicionih partija jasno navija da se građani Srbije i država kazne i dovedu na loš glas.

Konkretno, to je priznao i profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, dr Bojan Pajtić gostujući na tajkunskoj N1 – (tekst Rezolucije u Evropskom parlamentu)… “dovodi nas do situacije da će se i investitori libiti da ulažu u zemlju koja je na tako lošem glasu".

A šta se krije iza svega?

Srbija je od 2012. godine, svake godine polako dizala nivo direktnih stranih investicija. Tokom prošle godine priliv direktnih stranih investicija prešao je  4.5 milijardi evra, a u januaru ove godine DSI iznosile su  118 miliona evra izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić početkom febrara meseca.

Vojvodina uživo – Razvojna agencija Srbije
 

Zaposlenost u Srbiji od 2001. do 2012. godine sa 2.26 miliona spala na 1.8 miliona građana, to jest, 2012. godine, svega 1.8 miliona građana Srbije bilo je zaposleno. Danas je u Srbiji zaposleno 2.36 miliona građana, što znači da je za deset godina kreirano više od 500.000 radnih mesta, odnosno da je toliko ljudi dobilo posao.

Deo opozicije, oko koalicije "Nasiljem protiv Srbije", koju podržava profesor pravnog  fakulteta Pajtić, zna da ako se smanje direktne strane investicije, investicije iz EU i podrška preko projekata EU dovodi i do nezaposlenosti, pa samim tim i nezadovoljstva građana. S obzirom na to da ne mogu svojim idejama, programima i nasilnim akcijama da motivišu građane da promeni vlast, veruju da će stvaranjem negativne atmosfere i narativa oko Srbije uspeti da destabilizuju državu i dovedu do nasilja i nemira.

Srećom, o situaciji u državi odlučuju građani Srbije, koji su jasno u decembru rekli da ne žele da Srbija stane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike