Haradinaj prvi put pred sudom u Hagu, optužio tužilaštvo za korupciju

18.12.2020

06:35 >> 11:00

0

Optuženi izvedeni na takozvano prvo pojavljivanje pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova za zločine tzv. OVK u Hagu

Haradinaj prvi put pred sudom u Hagu, optužio tužilaštvo za korupciju
Gucati i Haradinaj - Copyright Printscreen/scp-ks.org

Uhapšeni lider veterana OVK Nasim Haradinaj u 11 časova izašao je na pripremno ročište pred Specijalnim sudom u Hagu, prvi put nakon potvrđivanja optužnice. Sednica za Gucatija zakazana je za 14 sati.

scp-ks.org

On se danas izjašnjava o krivici po optužnici koja njega i Hisnija Gucatija tereti da su iznošenjem u javnost tajnih podataka tužilaštva o identitetu svedoka ugrozili postupke koji su u toku pred tim sudom i izvršili krivična dela: ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazda i povreda tajnosti postupka.

scp-ks.org

-Želim da kažem u svoje ime i svakog ko koristi logiku, da Tužilaštvo prebacuje odgovornost sa sebe na Kosovo. Ovde danas treba da sedi neko od ljudi iz Tužilaštva, možda baš oni koji su u ovoj sudnici sada. Apsurdno je prebaciti odgvoornost na nas. Ovo Tužilaštvo je selektivno i pristrasno. Oni su korumpirani. Kako je moguće da materijali izađu iz tužilaštva. Osporavam nadležnost ovog veća i tužilaštva. Što se tiče mog izjašnjava o krivici, moj advokat će odlučiti o tome. U moje ime će dalje govoriti moj advokat, rekao je Haradinaj.

Haradinaj se danas nije izjasnio o krivici, a sledeća sednica zakazana je za 7. januar.

Pročitajte još

Gucati i Haradinaj se potvrđenom optužnicom terete da su najkasnije od 7. do 25. septembra, na tri konferencije za štampu, kao i putem izjava na društvenim mrežama i skupovima koje su prenosili mediji, neovlašeno otkrili zaštićene informacije, uključujući podatke o potencijalnim svedocima na osnovu kojih se može otkriti njihov identitet.

Gucati i Haradinaj su uhapšeni u Prištini 25. septembra i istog dana su prebačeni u pritvorski objekat u Hagu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike