Dačić u "Hit tvitu" o sednici SB UN: Redak je slučaj da Kurtija kritikuju oni koji su ga stvorili i koji ga podržavaju!

11.02.2024

21:34

0

Dačić je kazao da je dobra stvar što se održala sednica SB UN

Dačić u "Hit tvitu" o sednici SB UN: Redak je slučaj da Kurtija kritikuju oni koji su ga stvorili i koji ga podržavaju!
Ivica Dačić - Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink kazao je da je redak slučaj da Aljbina Kurtija kritikuju oni koji su ga stvorili i koji ga podržavaju. 

Takođe, Dačić je kazao da je dobra stvar što se održala sednica SB UN

Kako je kazao, u poslednjih 10, 15 godina se dešava to da kada dođe zahtev za hitnu sednicu njih 15 sedne, pa sagledaju da li je potrebno, pa većaju da li da sednica bude otvorena ili zatvorena.

- Uveli su i to da li da bude otvorena ili zatvorena. Pošto Gvajana predsedava, zapadne države su počele da vrše pritisak, da je dovoljno da se razgovara u zatvorenom formatu... Mi smo u ponedeljak počele te aktivnosti. Zvao sam Lavrova, odmah se javio na telefon, to je velika stvar - istakao je Dačić i dodao da je Lavrov rekao da će dati sve od sebe.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

Kako je dodao, ključna je bila Gvajana kao predsedavajuća, koja je nakon uspostavljene komunikacije donela odluku da sednica bude održana u petak i da bude otvorena za javnost.

Dačić je rekao da je cilj Kurtijevih mera da se Srbi isele sa Kosmeta, te dodao da je predsednik na izvanredan način iskoristio priliku u svom obraćanju.

- Mislim da je domet sednice veoma veliki, pokazalo se da su i zemlje Kvinte bile protiv tog poteza - naglasio je Dačić.

Prema njegovim rečima, sve što Priština radi govori da radi zbog srpskog naroda na KiM.

- Albanci su ga prozreli i rekli da Kurti izaziva incidente, eksalaciju, da se to zaboravi, pa se izazivaju novi... Sada, da li Kvinta ozbiljno to misli, to je suštinsko pitanje - naveo je Dačić.

Kako je rekao, ako oni ozbiljno misle da se sačuva mir na Kosmetu mora da se obuzda i zauzda Kurti.

Dačić je otkrio da su im zamerili što hoće otvorenu sednicu i dodao da se ispostavilo da su Tadić i Koštunica pristajali na zatvorene sednice.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike