Premijerka u društvu Takera Karlsona: Brnabić u Dubaiju na Svetskom samitu vlada - U veštačkoj inteligenciji vidimo budući uspeh Srbije

12.02.2024

07:21

0

Na marginama Samita premijerka će imati niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima i predstavnicima međunarodnih organizacija

Premijerka u društvu Takera Karlsona: Brnabić u Dubaiju na Svetskom samitu vlada - U veštačkoj inteligenciji vidimo budući uspeh Srbije
Copyright . FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju Svetskog samita vlada 2024, koji je uvodnom rečju otvorio ministar spoljnih poslova Ujedinjenih arapskih emirata i predsednik Svetskog samita vlada Mohamed El Gergavi.

Brnabić je na otvaranju Samita sedela u prvom redu, a pored nje je bio američki novinar Taker Karlson, koji je privukao pažnju svetske javnosti kada je prošle nedelje objavio intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Premijerka Srbije će danas imati glavno izlaganje na otvaranju u okviru panela pod nazivom "Budućnost mobilnosti".

 

Brnabić će na marginama Samita imati niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima i predstavnicima međunarodnih organizacija.

Premijerka Srbije se pre otvaranja Samita sastala sa ministrom za veštačku inteligenciju Ujedinjenih arapskih emirata Omarom Sultanom el Olamom. Tema samita je "Oblikovanje budućih vlada" i ideja je da se okupe predstavnici vlada, međunarodnih organizacija, lideri iz državnog sektora, kao i privatnog sektora iz celog sveta i uključe u međunarodnu saradnju i omoguće identifikovanje inovativnih rešenja za buduće izazove, a i osnaživanje budućih vlada.

Ovogodišnji Samit će okupiti više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada, imaće 15 foruma i više od 120 interaktivnih radionica i sesija, a na njemu će govoriti više od 200 govornika. Samit će imati šest glavnih tema: Ubrzanje i transformacija vlada, Veštačka inteligencija i sledeće granice, Ponovno zamišljanje razvoja i buduće ekonomije, Buduća društva i obrazovanje, Održivost i nove globalne promene i Urbanizacija i globalni zdravstveni problemi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike