Nestorović: Ponoviti beogradske izbore, opozicija bi prošla katastrofalno

11.02.2024

12:22

0

Predstavnici opozicije su, razočarani zbog izbornog neuspeha, odlučili da naprave haos, nakon čega je usledila rezolucija Evropskog parlamenta

Nestorović: Ponoviti beogradske izbore, opozicija bi prošla katastrofalno
Branimir Nestorović - Copyright TV Prva printscreen

Narodni poslanik "Mi - glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je danas da smatra da treba ponoviti beogradske izbore i ocenio da bi na tim izborima predstavnici dela opozicije prošli katastrofalno, a predložio je i osnivanje Anketnog odbora u Skupštini Srbije vezano za navodnu krađu izbora.

"Treba ponoviti izbore u Beogradu. Treba da izgube. Ovaj put će katastrofalno izgubiti. Time će se izbiti jedan argument njima iz ruke koji kažu da imaju. Mene su optuživali da sam rekao da su izbori regularni, a mi nemamo dokaze da su izbori bili neregularni. Ono što smo mi videli na izbornim mestima jeste da nije bilo skoro nikakve nepravilnosti. Ja nemam razloga da branim ikoga, ni jednu ni drugu stranu. Oni su potpisali zapisnike", istakao je on.

Na pitanje da li će "podići ruke" kada se bude glasalo na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, Nestorović je na TV Prva rekao da neće, a misli da će situacija na toj sednici biti "još gora nego u Skupštini Srbije".

Poručio je i da će biti konstruktivna opozicija.

On je ocenio da vlast u Srbiji nije ugrožena jer je grupa, koja, kako kaže, hoće da destabilizuje zemlju suviše slaba u svakom pogledu.

"Mnogo su izgubili posle svega, sad su na pola onoga što su osvojili zato što većina ljudi koja je glasala za njih je verovala da su oni protiv nasilja i uređeniju državu. Onda su skinuli maske i sve što se događalo, mislim da im je naškodilo, ali njihova realna snaga je 20 odsto u društvu. Ovo im je bio maksimum što su osvojili. Mislim da preko toga ne mogu", rekao je Nestorović na TV Prva.

TV Prva printscreen
 

 

On je ocenio da je taj deo opozicije "ukrao proteste protiv nasilja", dodajući da mu je to "mirisalo i na raznorazne službe".

"To je bio još jedan pokušaj destabilizacije koji je propao, definitivno propao. Na onim 'bednim' demonstracijama, bilo je dve-tri hiljade ljudi. Svidelo mi se što policija ih nije razjurila. Da su ih razjurili, bilo bi policijska brutalnost, a ovako se pokazalo da ih u stvari nema mnogo i da je to smešno. To je jedna strašna manipulacija bila i ja mislim lično da je njihova snaga mala. Mi treba sad da se konsolidujemo svi u odbrani", poručio je Nestorović.

Prema njegovom mišljenju, predstavnici opozicije su, razočarani zbog izbornog neuspeha, odlučili da naprave haos, nakon čega je usledila rezolucija Evropskog parlamenta.

"Smisao te rezolucije je isključivo da pokaže da smo mi nacija gde se izbori kradu... Ja stvarno mislim da ne sme da se dozvoli međunarodna istraga. Ako drugi na tvojoj teritoriji radi istragu, ti nisi suverena država", rekao je Nestorović.

Kaže da se kriza mora rešiti političkim putem i predlaže anketni odbor u parlamentu, kao i da njegov pokret ponudi predsednika takvog odbora.

TV Prva printscreen
 

 

Kako kaže, rezultat izbora je da su oni izgubili izbore i da treba da nauče da gube.

"Da sam predsednik ja bih ih pozvao da potpišemo svi jedan dokument o tome šta mi mislimo za Srbiju. Prva tačka bi bila da ćemo svi da se zalažemo za to da Kosovo ne bude nezavisno. Da vidimo hoće li potpisati, da vidimo da li će potpisati da Republika Srpska treba da ostane po Dejtonskom sporazumu, jer treba ih istarati na čistac, da se vidi šta oni pričaju, da vidimo za šta se oni deklarativno zalažu, a šta su spremni stvarno da garantuju", rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike