Čika Kure od Barande: Kad umisliš da si Beograđanin, pa vređaš sve van kruga dvojke, a na nasilje zaboravljaš

09.02.2024

20:50

1

Đilasov telal, „proglaser“ Dragan Bjelogrlić svim srcem podržava program Đilasove koalicije - priznavanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, optuživanje Srbije da je počinila genocid u Srebrenici. Stoga nije čudno da Bjelogrlić ovako govori o Srbiji i građanima Srbije

Čika Kure od Barande: Kad umisliš da si Beograđanin, pa vređaš sve van kruga dvojke, a na nasilje zaboravljaš
Dragan Bjelogrlić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Dragan Bjelogrlić kolovođa Proglasa, nekada dok je samo radio svoj posao i bio baziran na njega, imao je i nekakvo poštovanje što u svojoj branši, što od publike. Od kako je instruiniran da se bavi politikom zarad ličnih interesa, čika Kure je napredovao u srbomrzca. Do mere kada se udara u samo blato iz kojeg se ne izlazi, u ovom slučaju nikako.

Put od siromašnog glumca do bahatog milionera

Rođen u Opovu, sada Baranđanin, nekada je bio konfliktna ličnost samo u serijama, da bi se ispotavilo da iz te uloge nikada nije izašao.

Uspeh drugih počeo je da ga boli, pa je onda, sećamo se, iz čista mira nasrnuo na reditelja Gagu Antonijevića u Nišu.

Printscreen
 

Onako, mirno, prišao je i ispesničio čoveka bez ikakvog razloga. Ustvari, Gaga je bio kriv, ali samo za uspeh u svom poslu, a koji je počeo da klizi Kuretu od Barande.

Cerekao se kada je pričao o prebijanju Gage Antonijevića

Možda je čika Kure od Barande zaboravio na sramotno ponašanje kada je u Nišu pokazao da nema trunke kajanja za svoje nasilničke ispade.

Umesto da se izvinjava Gagi Antonijeviću on se pred "masom" hvalio kako ga je premlatio, a još se i smejao.

- Dolazim u Niš, smatram ga svojim. U Nišu sam doživeo neke od svojih najlepših trenutaka a doživeo sam i ne tako lepe trenutke, znate o čemu govorim - rekao je on aludirajući na napad na Antonijevića i onda je počeo da se smeje.

Pošto je rešio da se posveti politici, pa se okrenuo tajkunskoj NATO opoziciji, toliko su ga poslednji izbori zaboleli da je počeo da vređa sve one građane koji ne žive u krugu dvojke.

Nije najjasniji ovakav stav ni njemu najbližim saradnicima i prijateljima, obzirom da je sam Bjelogrlić neko ko nije rođen u Beogradu, odnosno krugu dvojke, već u Opovu. Danas ima studio u Barandi gde provodi najviše vremena, pa ovaj samozvani "krugodvojkaš" zaboravlja gde je i sam rođen i gde je odrastao. Ali svakako sebi daje za pravo da vređa i unižava sve one građane koji nisu iz centra grada.

 

U politiku da se dodvori gazdi Šolaku

Rešio je Bjeloglić da se politički oproba, ali samo zbog lične korsti. Pa je tako rešio da se priključi Đilasovoj NATO opoziciji i ProGlasu kako bi se dodvorio gazdi Draganu Šolaku i imao lični interes od toga.

Uspeo je u tome Kure od Barande, ali je onda, istog momenta, pokazao svoju bahatost.

Tog trenutka, kada je skopio "pakt sa đavolom", ne skida se sa tajkunsko šolakovskih medija.

Koristi ih da pljuje Srbiju i za svoju ličnu promociju.

- Sve što čini gradsko jezgro, Novi Beograd, Vračar, Zvezdara, Palilula, Voždovac misli debelo opoziciono. To su sve opštine gde je opozicija pobedila ubedljivo. Mi govorimo o jednom gradskom jezgru i onda govorimo o Obrenovcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Ovči, Borči, Zemun Polju, Batajnici gde je pobedila vlast - govorio je tada Bjelogrlić.

Nije se Kure iz Barande na tome zaustavio, već je žestoko izvređao stanovnike prigradskih naselja.

- To su ljudi koji dolaze u grad subotom, u tržni centar i to je njihov kontakt sa Beogradom, ovim Beogradom koji vi znate i koji znaju vaši gledaoci. Jer ne verujem baš da doživljavate Besni Fok ili Kotež kao Beograd - rekao je tada on.

Kure se malo zaboravio da je i on iz Opova dolazio verovatno vikendom do Beograda, da je i on tada tako imao kontakt sa Beogradom.

Čovek rodom iz Opova sa kompleksom Beogradjanina iz kruga dvojke otvoreno pokazuje prezir prema svima i svemu što nije prema njegovim krugodvojkaškim kriterijumina.

Poleteo je Kure visoko, umislio da može da ponižava sve redom, ali pre nego što nastavi da vređa, a hoće, takvi uvek nastave, neka se seti malo gde je odrastao, i da nema svako priliku da bude rođen u centru Beograda, baš kao ni sam što nije imao.

Do tada, možda je Kure nastavio da igra svoju ulogu došljaka švercera koji ponižava sve koji su po njegovim kriterijumima njega manje vredni.

Da li se vrednost čoveka meri time gde je odrastao ili u kom delu grada živi? Da li mu zbog toga treba uskratiti pravo glasa? Bjelogrlić bi rekao - Da.

Podržao ubicu Srba

Mnogo je afera u poslednje vreme koje se neće lako zaboraviti, a koje je izazvao najpoznatiji batinaš na srpskoj filmskoj sceni.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Pljunuo na srpske žrtve

Možda su neki zaboravili, pa nije na odmet da se prisetimo i one koja datira iz 2011. godine kada je čika Kure od Barande pljunuo na srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini.

On je, uoči tadašnje premijere svog filma "Montevideo, Bog te video", u Sarajevu izjavio da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije RBiH Jovan Divjak  koji je u to vreme bio uhapšen  zbog ubistva 42 srpska vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Srajevu.

- Prosto mi je žao što Jovo neće biti večeras na premijeri mog filma, a pretpostavljam da će se to rešiti na bezbolan način. Neprijatno mi je da govorim o nečemu što ne znam i da dajem neke izjave. Meni je samo žao što neće biti tu večeras - rekao je tada Bjelogrlić u intervjuu Radio Sarajevu.

Pljuje Srbe u Hrvatskoj, a onda trči u Crnu Goru

Možda on tripuje da je Beograđanin, pa zato vređa  sve koji nisu iz kruga dvojke, ali nije mu ni strano, a može se reći i da mu je već prešlo u naviku da pljuje Srbe, bez obzira odakle su.

Trčao je Bjelogrlić u Hrvatsku, pljuvao Srbe na sav glas i pomislio da može da ruši Srbiju odatle, daleko od Beograda. Ali to i ne čudi pošto je on zvezda tajkuna Šolaka i njegovih medija, a opšte je poznata velika saradnja tajkunskih medija, iste takve opoziije sa Hrvatima, a naravno sve u zajedničkom interesu rušenja Srbije i njenog slabljenja.

 

 

- Zverinjak - tako sam metaforički nazvao Srbiju jer su vlastodršci pobedili državu! Srbija je oteta država! Vučić je autokrata! On ima narcisoidno-autokratski tip ličnosti - rekao je bez imalo srama Kure Bjelogrlić tada za hrvatske medije.

Ne možemo a da se ne zapitamo koliko loš može da bude život čoveku poput njega da beži iz Srbije u kojoj ima sve, a trči u Hrvatsku. Šta mu to tačno fali?

Pošto nije uspeo ništa da uradi u Hrvatskoj, prešao je na drugu taktiku, poslat je  u Crnu Goru i to u Milovu "Pobjedu" kako bi najstrašnije udario na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića!

Naime, Bjelogrlić je tada dao intervju za ovaj crnogorski list u kom je rekao da Crnogorcima na sve probleme ne treba još i Vučić, a da je Mandić jasno poručio ko mu je šef. 

Crnogorcima i građanima Crne Gore imam da poručim - sigurno imaju mnogo svojih problema da im Vučić ne treba na sve to. Ako je gospodin Mandić prisustvom u štabu SNS-a hteo nešto da poruči Crnogorcima, mislim da je dobro poručio ko je njegov šef. E sad, Crnogorci će verovatno znati kako prema tome da se postave - rekao je tada Bjelogrlić.

Svim srcem uz NATO opoziciju

Što se tiče samog Bjelogrlića, i pored političkog angažmana, on nikada nije imao hrabrosti da stane na čelo Đilasove kolone, i liste, iz samo jednog razloga. Bojao se da će da izgubi silna sredstva koja dobija od države i državnog „Telekoma“. Toliko o njegovoj „iskrenoj posvećenosti“ opozicionim protestima. A na protestu 3.6.2023. Bjelogrlić je sramno rekao: „...nećete da živite u obolelom društvu... maltretiranje i nasilje režima... mi smo vam, nažalost, ostavili ovakvu Srbiju, nakaradno društvo, podeljenu Srbiju punu straha i poniženih ljudi...“.

Ilustracija/Wikipedia/Printscreen/Youtube
 

Za Bjelogrlića je Srbija „zverinjak, obolelo društvo, nakaradno društvo puno straha“, a građani Srbije su „poniženi ljudi“.

Đilasov telal, „proglaser“ Dragan Bjelogrlić svim srcem podržava program Đilasove koalicije - priznavanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, optuživanje Srbije da je počinila genocid u Srebrenici, institucionalni revanšizam, sudove revolucije, hapšenja i progon političkih protivnika. Stoga nije čudno da Bjelogrlić ovako govori o Srbiji i građanima Srbije.

Uzima novac od države, a državu prezire

Inače, poznato je da Bjelogrlić dobija ogroman novac od države, koju toliko prezire. Ministarka kulture, Maja Gojković je 7.11.2023. iznela podatke da je Dragan Bjelogrlić, privilegovani korisnik državnih podsticaja u filmskoj industriji Srbije. Te podatke je gđa Gojković iznela povodom političkog proglasa i izjave Dragana Bjelogrlića, koji je izjavio da ne želi da živi u "zverinjaku", kako je nazvao Srbiju. Ministarka Gojković je istakla da je dužna da građanima Srbije pruži uvid u to kako je država Srbija obilno finansirala projekte Dragana Bjelogrlića. Filmovi koje je producirao ili režirao Dragan Bjelogrlić, podržani su  sa 105 miliona dinara na konkursima državnog „Filmskog centra Srbije“. Ministarstvo kulture je u razdoblju od 2007. do 2011. godine podržalo filmove i TV serije u kojima je Dragan Bjelogrlić producent ili režiser, ukupnim iznosom od 112 miliona dinara. U okviru podsticaja koje država daje investitorima za proizvodnju audio-vizuelnih dela, tokom 2018. i 2019. godine, podržana su 3 projekta čiji podnosilac je bila Bjelogrlićeva firma „COBRA FILM“, u ukupnom iznosu od 87.479.393 dinara. Kada saberemo sve ove brojeve, dolazimo do iznosa od 305 miliona dinara (2,5 miliona evra) građana Srbije, koliko je dobio Dragan Bjelogrlić, koji Srbiju naziva „zverinjakom“.

Siroti protestant: Od Šolaka 3,8 miliona evra za seriju!

Profimedia/Antonio Ahel/ATA Images
 

Bjelogrlić je početkom 2019. godine, podržao Nikolu Koju, tada jednog od zaštitnih lica Đilasovih protesta „1 od 5 miliona“. Kojo je tada najavio da će ukoliko protesti propadnu otići iz zemlje. Tada je Bjelogrlić rekao: „Verujem da ćemo se svi zajedno izboriti da do toga ne dođe. Ako ne uspemo, neka rezerviše još mesta u kupeu“. Prošle su 4 godine, a srećom, ni Kojo, ni Bjelogrlić nisu ispunili svoje obećanje. Ostali su u majčici Srbiji, a 2023. smo saznali i zbog čega. Srbija ulaže milione evra u projekte Dragana Bjelogrlića. Uz to državni „Telekom“ posebno, plaća i Bjelogrlića i Koju. U serije i filmove Dragana Bjelogrlića „Telekom“ je uložio 423.000 evra, a glumac Nikola Kojo je za serije i filmove u kojima glumi, od „Telekoma“ dobio 125.000 evra.

Srećom po sirotog Bjelogrlića, i privatne medijske kompanije ulažu silan novac u njegove projekte. Mediji su 13.11.2023. godine, objavili informaciju da megatajkun Dragan Šolak ulaže silan novac u nastavak snimanja Bjelogrlićeve serije „Senke nad Balkanom“. Budžet iznosi 380.000 evra po jednoj epizodi serije, a predviđeno je snimanje deset epizoda. Dakle, Bjelogrlić će od Šolaka dobiti 3,8 miliona evra! Bjelogrlić je i sam potvrdio da sarađuje sa Šolakom, ali i da novac uzima od države koju naziva "zverinjakom". Sve to je Bjelogrlić u nedelju 12.11.2023. godine, potvrdio, gostujući u emisiji na TV HRT-u: „Da, ja sarađujem sa „Junajted medijom“ i napravili smo saradnju na obostranu korist! Ali, u prethodnih 10 godina sam radio i sa RTS-om, sa "Telekomom"... Sad trenutno radim sa Šolakom, jako dobro radimo i mislim da ćemo nastaviti“.

 

 

Tako da je posle tih saznanja postalo jasno otkud Bjelogrlić u hejterskoj kampanji protiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Postalo je i kristalno jasno zašto Srbiju naziva "zverinjakom".

Neko bi rekao da ovaj bahati siledžija i naslnik, rodom iz Opova, sa kompleksima Beograđanina, koji toliko vređa Srbiju, Srbe, Beograđane, da ima neki problem u životu, da mu nešto fali. Koliko je glasan u vređanju društva u kom živi, neko bi pomislio da je marginalizovan, da mu država ne valja zato što mu je onemogućila da radi i stvara, da privređuje.. Ne, ovom čoveku apsolutno ništa ne fali. On ima i imaće, i zato sve ovo iradi protiv svoje države. Zato što je debelo plaćen za to, upravo od strane finasijera Šolaka i Đilasa.

Sve ima svoju cenu, pa i obraz i čast. Bar u ovom slučaju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike