Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić: Tužbe i pretnje me neće uplašiti - demokratija ukinuta na KiM!

08.02.2024

10:33

0

Predsednik opštine Štrpce pozvao je međunarodnu zajednicu da preduzme konkretne korake u zaštiti prava i sloboda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić: Tužbe i pretnje me neće uplašiti - demokratija ukinuta na KiM!
Dalibor Jevtić - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

U jeku političkih tenzija na Kosovu i Metohiji, predsednik opštine Štrpce, Dalibor Jevtić, izjavio je danas da ga tužbe i pretnje neće pokolebati u njegovoj borbi za istinu i pravdu. Jevtićevi komentari dolaze nakon što je primio tužbu od bivšeg pripadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, Azema Kurtaja, preko advokatskog društva "Kerveši partners".

Tužba je usledila nakon Jevtićevih izjava povodom ranjavanja dvojice mladića, Miloša i Stefana Stojanovića iz Gotovuše, koje se dogodilo 6. januara prošle godine. Jevtić je, putem objave na Fejsbuku, istakao svoj nepokolebljiv stav prema delima Azema Kurtaja, naglašavajući da neće promeniti svoje mišljenje ni pod kakvim pritiscima.

"Ne prihvatam da se od onog ko je na Miloša i Stefana pucao pravi žrtva. Nikakve tužbe i pretnje me neće uplašiti. Moj zadatak je da se zalažem za interese građana i borim protiv svakog oblika nepravde," izjavio je Jevtić, dodajući da su mnogi Srbi danas neopravdano u pritvoru, dok oni koji su napali srpsku decu slobodno šetaju.

Dalibor Jevtić je takođe kritikovao aktuelni režim u Prištini, optužujući ga za ukidanje demokratije na Kosovu i Metohiji i pokretanje procesa koji ugrožava živote srpskog naroda u regionu. "Aktuelni režim je ukinuo demokratiju, a sada pokušava da ukine i sam život jednog naroda. Ovo je pitanje za međunarodnu zajednicu: dokle će tolerisati ovakvo stanje?" upitao je Jevtić.

Predsednik opštine Štrpce pozvao je međunarodnu zajednicu da preduzme konkretne korake u zaštiti prava i sloboda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući da će on nastaviti da se bori za pravdu, bez obzira na pritiske i izazove sa kojima se suočava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike