"Ostanite ovde, budite strpljivi i čuvajte svoju dedovinu": Episkop raško-prizrenski Teodosije posetio srpski narod u Osojanu

04.02.2024

22:52

0

Episkop je zamolio prisutne da ne podležu pritisku i ne prodaju svoja imanja i sa teškom mukom obnovljenu imovinu i kuće.

"Ostanite ovde, budite strpljivi i čuvajte svoju dedovinu": Episkop raško-prizrenski Teodosije posetio srpski narod u Osojanu
Episkop Teodosije - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Episkop raško-prizrenski Teodosije posetio je danas srpski narod u Osojanu na Kosovu i Metohiji da bi ga ohrabrio da ostane na vekovnim ognjištima i ne ostavlja svoje svetinje.

On je služio je svetu liturgiju u crkvi Svetog arhangela Gavrila uz sasluženje sveštenika mitrovičkog i pećkog namesništva, objavljeno je na sajtu Eparhije raško-prizrenske.

Nakon službe, episkop je razgovarao sa sveštenstvom i narodom, istakavši da Srpska pravoslavna crkva, Srbija i Srbi širom sveta svom snagom podržavaju opstanak srpskog naroda na KiM.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Mi treba da gledamo u crkvu kao u uzor i svetionik. Monasi neće da odu, a neće da odu ni naše svetinje, pa kako vi onda da odete. Ostanite ovde, budite strpljivi i čuvajte svoju dedovinu. Dok smo ovde svi će da nam pomažu, kad odemo niko neće da zna za nas - poručio je Teodosije, dodavši da Srbi ne daju povod za nasilje i da to Srbi nikada ne bi trebalo da rade.

Episkop Teodosije je zamolio prisutne da ne podležu pritisku i ne prodaju svoja imanja i sa teškom mukom obnovljenu imovinu i kuće.

Kako se navodi, nakon nemilih događaja u Osojanu, Klini i Goraždevcu na KiM, episkop Teodosije obilazi kosmetske Srbe, hrabreći ih da ostanu na svojim ognjištima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike