Đurđev: Vučić i Vučević će sačuvati i Kosmet i Srbe na njemu!

04.02.2024

11:00

0

Vučić i Vučević će odbraniti ne samo Srbe sa Kosova i Metohije, već sve Srbe i celu Srbiju" - zaključuje Đurđev

Đurđev: Vučić i Vučević će sačuvati i Kosmet i Srbe na njemu!
Miloš Vučević i Aleksandar Vučić - Copyright printscreen/instagram/Miloš Vučevićc

-,Ako je iko do sada, uz predsednika Vučića, pokazao da mu je politički imperativ očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i zaštita svakog Srbina koji živi u južnoj srpskoj pokrajini, onda je to ministar odbrane Miloš Vučević. Svojim dosadašnjim pregalaštvom Vučević je nesumnjivo pokazao da je vaspitan na kosovskom zavetu i da nikada ne bi izdao Srbe koji su na Kosmetu na prvoj liniji fronta odbrane Srbije" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da su neosnovani napadi na Vučevića i vađenje iz konteksta delova njegovih izjava usmereni na pokušaje njegove diskreditacije kao najozbiljnijeg kandidata na mesto premijera Srbije, ali da su bezuspešni jer građani Srbije znaju da je svih ovih godina ime i prezime Miloša Vučevića postalo sinonim za odgovornu i ozbiljnu patriotsku politiku.

-U svakoj svojoj izjavi u javnosti Vučević je naglašavao značaj očuvanja srpskog življa na Kosovu i Metohiji i jasno podvlačio da je novi egzodus istog crvena linija koju nikome nećemo dozvoliti da je pređe. Tamošnji Srbi to dobro znaju i Vučević je, posle predsednika Vučića, politička figura u koju oni imaju najviše poverenja" - precizirao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uveren je da bi izbor Vučevića na mesto premijera Srbije bio jak signal Srbima sa Kosmeta da ih njihova zemlja neće napustiti. ,

-Vučić i Vučević će odbraniti ne samo Srbe sa Kosova i Metohije, već sve Srbe i celu Srbiju" - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike